Τον πυροβόλησε για μια χούφτα… κρεμμύδια !

Αν πάτε σε μία καντίνα και δε μείνετε ικανοποιημένοι με το φαγητό σας, προφανώς θα διαμαρτυρηθείτε στον ιδιοκτήτη της. Μπορεί μάλιστα να διαμαρτυρηθείτε πολύ έντονα (ανάλογα και με το παράπτωμα). Αλλά θα μπορούσατε να βγάλετε πιστόλι και να τον πυροβολήσετε;

Αυτό έκανε πάντως ένας δυσαρεστημένος πελάτης καντίνας στην Ινδία, όταν συνειδητοποίησε πως η ομελέτα του δεν είχε αρκετά κρεμμύδια.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Αλιγκάντζ του Ουτάρ Πραντές, όταν ο πωλητής Ντίπου Κασιάπ απάντησε στον πελάτη με θράσος, όταν παραπονέθηκε: "Δεν το ξέρεις ότι τα κρεμμύδια είναι ακριβά;".

Η αλήθεια είναι ότι ο Κασιάπ έχει ένα δίκιο: Η τιμή των κρεμμυδιών, ενός τροφίμου που χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα ινδικά φαγητά, έχει τριπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο, εν μέρει λόγω των μουσώνων που κατέστρεψαν τις καλλιέργειες. Μάλιστα, τον περασμένο μήνα τρεις ένοπλοι άνδρες έκαναν ληστεία με λεία ένα φορτηγό γεμάτο με κρεμμύδια, ενώ η αστυνομία αναγνωρίζει πως πρόκειται για άλλο ένα έγκλημα που πυροδοτήθηκε από την εκτίναξη της τιμής των κρεμμυδιών στα ύψη.

Ευτυχώς για τον Ντίπου Κασιάπ, πρόλαβε να σκύψει και να κρυφτεί πίσω από το καροτσάκι του, γλιτώνοντας από τον εξοργισμένο πελάτη...