“Είσαι κακός άνθρωπος”

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που βγήκαν ζωντανοί από το εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, σοκάρουν. Οι αντάρτες της Αλ Σεμπαμπ πυροβολούσαν εν ψυχρώ όποιον έβρισκαν μπροστά τους, όποιον δεν απήγγειλε σωστά το Κοράνι και όποιον δεν ήξερε το όνομα της μητέρας του Μωάμεθ. 

Μέσα σε αυτή τη σφαγή, ένα τετράχρονο αγοράκι από τη Βρετανία γλίτωσε από βέβαιο θάνατο γιατί, έχοντας άγνοια κινδύνου, όρθωσε το μικροσκοπικό ανάστημα του σε έναν από τους ενόπλους, λέγοντας του αυστηρά: "Είσαι κακός άνθρωπος"!

Ο μικρός Έλιοτ Πράιορ, από το Ουίνδσορ της Βρετανίας (στη κεντρική φωτογραφία με την αδερφή του, να στέκονται τρομαγμένοι δίπλα στο πτώμα ενός άνδρα), βρισκόταν μέσα στο εμπορικό κέντρο με τη μητέρα του και την 6χρονη αδερφή του, όταν οι ένοπλοι εισέβαλαν και άρχισαν να γαζώνουν τον κόσμο. Ένας από αυτούς πυροβόλησε τη μητέρα του Έλιοτ, Άμπερ, στο πόδι. 

Όταν ο οπλισμένος αντάρτης πλησίασε περισσότερο, με σκοπό να σκοτώσει την οικογένεια, το αγοράκι, θέλοντας να προστατέψει  τη μαμά του, με απίστευτο θάρρος στάθηκε μπροστά στον τρομοκράτη και του φωναξε: "Είσαι κακός άνθρωπος! Άσε μας να φύγουμε."

Ως εκ θαύματος, ο αντάρτης λυπήθηκε την οικογένεια και τους άφησε να φύγουν. Μάλιστα, έδωσε στα δύο μικρά παιδιά σοκολάτες και είπε του Έλιοτ: "Συγχώρεσε μας. Δεν είμαστε τέρατα".

Η 35χρονη μητέρα των παιδιών, αν και τραυματισμένη, έσωσε άλλα δύο παιδιά βγαίνοντας από το εμπορικό κέντρο, σπρώχνοντας τα πάνω σε ένα καροτσάκι για τα ψώνια. 

Οι φωτογραφίες της  Άμπερ, του Έλιοτ και της 6χρονης  Αμελί να βγαίνουν σοκαρισμένοι και ζωντανοί από το κτίριο- χάρη στο απίστευτο θάρρος του 4χρονου αγοριού- κάνουν τον γύρο του κόσμου.