Ο Ρουμενίγκε πληρώνει ακριβά τα… λαθραία Rolex !

Ένας ισχυρός ποδοσφαιρικός άνδρας, δημοφιλής πρώην παίκτης και νυν πρόεδρος της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας της χώρας, επιστρέφει από ταξίδι. Λόγω της επιβλητικής του παρουσίας, οι τελωνειακοί δε σκέφτονται καν να τον ελέγξουν – πώς θα μπορούσε ένας τόσο ισχυρός άνδρας να υποστεί έλεγχο από έναν ταπεινό τελωνειακό υπάλληλο; Έτσι, κανείς δε μαθαίνει ποτέ ότι έχει στην κατοχή του δύο πανάκριβα ρολόγια συνολικής αξίας 100.000 ευρώ, τα οποία και δε δήλωσε, με αποτέλεσμα να μην πληρώσει τον φόρο που του αντιστοιχεί...

Αυτά όμως σε κάποια άλλη χώρα (πιθανότατα σε κάποια πολύ κοντινή μας χώρα). Όχι στη Γερμανία.

Γιατί οι Γερμανοί αποδεδειγμένα δεν... παίζουν με τη φοροδιαφυγή. Και η πιο πρόσφατη περίπτωση φοροφυγά που είδε τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης να πέφτει βαρύς για το παράπτωμά του δεν είναι άλλος από τον πανίσχυρο πρόεδρο της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus, τον περασμένο Φεβρουάριο ο Ρουμενίγκε, επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στο Κατάρ, δε δήλωσε στο τελωνείο τα δύο ρολόγια μάρκας Rolex που είχε στην κατοχή του, αξίας 100.000 ευρώ, για τα οποία και θα έπρεπε να πληρώσει φόρο 19%. Ωστόσο, κατά τον καθιερωμένο (ακόμα και για τον Ρουμενίγκε) έλεγχο, τα ρολόγια βρέθηκαν και ο Ρουμενίγκε βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Και ενώ αν απλώς δήλωνε κανονικά τα δύο ρολόγια, ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου θα χρεωνόταν... μόλις με 19.000 ευρώ, το πρόστιμο που επιδίκασε το δικαστήριο στον Ρουμενίγκε είναι πολύ βαρύτερο: 250.000 ευρώ !

Μάλιστα, η εισήγηση του τελωνείου του Άουγκσμπουργκ (λαμβάνοντας υπ' όψιν ως επιβαρυντικό στοιχείο και τη δεδομένη οικονομική ευμάρεια του Ρουμενίγκε) ήταν για πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ, όμως κατόπιν διαπραγμάτευσης με τον δικηγόρο του ισχυρού άνδρα της Μπάγερν, συμβιβάστηκε στα 250.000 ευρώ.

Αυτά, βέβαια, συμβαίνουν σε χώρες που κυνηγούν τη φοροδιαφυγή. Στην Ελλάδα πάλι... ας το αφήσουμε καλύτερα.