Ο φονικός Ουσάγκι σάρωσε και την Κίνα

Μετά την Ταιβάν και τις Φιλιππίνες, ο υπέρ-τυφώνας Ουσάγκι- ο μεγαλύτερος των τελευταίων δεκαετιών- χτύπησε το Χονγκ Κονγκ και την ενδοχώρα της Κίνας, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 25 νεκρούς. 

Ο Ουσάγκι - που στα ιαπωνικά σημαίνει κουνέλι - έπληξε κυρίως την επαρχία Γκουανγκντόνγκ. Με ανέμους που έφταναν τα  180 χλμ/ώρα και καταρρακτώδεις βροχές, ο τυφώνας προκάλεσε τεράστια προβλήματα σε δεκάδες περιοχές, πριν τελικά υποβιβαστεί σε τροπική καταιγίδα. 

Σχεδόν 7.000 σπίτια κατέρρευσαν, η παροχή στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης διεκόπη, ενώ εκατοντάδες σπίτια υπέστησαν σημαντικές υλικές ζημιές. 

Χάος προκλήθηκε και στις μεταφορές. Περισσότεροι από 50 συρμοί ακινητοποιήθηκαν- ανάμεσά τους κι εκείνοι που εκτελούν δρομολόγια προς το Πεκίνο, την Σενζέν και το Χονγκ Κονγκ-  ενώ 370 πτήσεις αεροσκαφών, είτε αναβλήθηκαν είτε ακυρώθηκαν. 

Ο Ουσάγκι έχει προκαλέσει το θάνατο συνολικά 33 ανθρώπων, από τις χώρες όπου πέρασε ενώ δεκάδες χιλιάδες υποχρεώθηκαν ν’ αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο σε άσυλα.