The next best thing!

The next best thing!

Είναι μόλις 23 χρόνων κι έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία μεταξύ των οποίων κι ένα Oscar για την ερμηνεία της στην ταινία "Silver Linings Playbook". Για πολλούς η Jennifer Lawrence είναι σήμερα η πιο ταλαντούχα ηθοποιός στην Αμερική ενώ το περιοδικό TIME την έχει συμπεριλάβει στη λίστα με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο. Όσο για το ανδρικό κοινό...υποκλίνεται στην ομορφιά της και περιμένει την καινούργια ταινία X-Men στην οποία θα εμφανιστεί γυμνή!

Η Jennifer Lawrence γεννήθηκε σε ένα προάστιο του Louisville, στο Kentucky τον Αύγουστο του 1990. Έχει δύο μεγαλύτερα αδέρφια το Blaine και το Ben και οι γονείς της, Karen και Gary, έχουν ένα αγρόκτημα λίγο έξω από την πόλη. Η Lawrence από μικρή ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και παρά το γεγονός ότι συμμετείχε σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις το όνειρό της ήταν να γίνει γιατρός και όχι ηθοποιός. Σε ηλικία μόλις 14 χρόνων ανακαλύφθηκε από έναν ατζέντη ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά της στη Νέα Υόρκη, ο οποίος της ζήτησε να τη βγάλει μια φωτογραφία και πήρε τον αριθμό τηλεφώνου της μητέρας της. Την επόμενη ημέρα της τηλεφώνησε και της ζήτησε να περάσει από ένα δοκιμαστικό. Τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα για τη Lawrence...Παρέμεινε στη Νέα Υόρκη όπου συμμετείχε σε διαφημιστικά για το MTV και στο θρίλερ "Devil You Know" με τη Lena Olin. Λίγο καιρό μετά, μετακόμισε με την οικογένειά της στο Los Angeles, όπου κέρδισε μικρούς ρόλους στις τηλεοπτικές σειρές "Medium", "Monk" και "Cold Case", πριν εμφανιστεί στη σειρά "The Bill Engvall Show", η οποία προβλήθηκε από το 2007 έως το 2009.

Παράλληλα, εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες όπως οι "Τhe Poker House" και "The Burning Plain" με τις Charlize Theron και Kim Basinger το 2008 και "Winter’s Bone" το 2010, όπου κέρδισε υποψηφιότητες για Oscar, Χρυσή Σφαίρα και Screen Actors Guild Award. 

Το 2011 συνέχισε την καριέρα με τις ταινίες "The Beaver" με τους Mel Gibson, Jodie Foster και Anton Yelchin και "X-Men: First Class". Το 2012 υποδύθηκε την Katniss Everdeen στην ταινία "The Hunger Games", την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος της Suzanne Collins. Η ταινία έσπασε ταμεία και η Lawrence επανέλαβε το ρόλο στο sequel "The Hunger Games: Catching Fire", το οποίο θα προβληθεί μέσα στο 2013.

Το 2012 ήταν η χρονιά της καθώς εκτός από το ρόλο της Elissa στο θρίλερ "House at the End of the Street", εμφανίστηκε στην ταινία "Silver Linings Playbook", για την οποία στην 85η τελετή απονομής των Oscar κέρδισε το πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι.

Η Jennifer, η οποία μένει στη Santa Monica της California σχεδιάζει να ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία ενώ σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή μέχρι τις αρχές του 2013 έβγαινε με το συμπρωταγωνιστή της στο X-Men, Nicholas Hoult και κάποιοι το τελευταίο διάστημα μιλούν για επανασύνδεση.