Όχημα σκότωσε νεαρή αρκούδα που θήλαζε τα μωρά της

Ακόμη μια λυπηρή και τραγική είδηση έρχεται από την Καστοριά. Μια νεαρή ενήλικη αρκούδα βρέθηκε νεκρή στην περιοχή του παραλίμνιου επαρχιακού δρόμου της περιοχής. Μάλιστα, όπως έδειξε η νεκροψία, η άτυχη αρκουδίτσα πρέπει να είχε γίνει πρόσφατα μητέρα και να θήλαζε, όπως μαρτυρά η κατάσταση των θηλών της. Ωστόσο, οι αρχές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα αρκουδάκια της.

Το άτυχο ζώο βρισκόταν κοντά στην άκρη του δρόμου μέσα σε ένα θάμνο και προφανώς δεν ήταν ορατή στα διερχόμενα οχήματα. Οι κτηνίατροι που εξέτασαν την αρκούδα αναφέρουν ότι από τα σημάδια που φέρει είναι εμφανές ότι ο ο θάνατος προήλθε από πρόσκρουση με διερχόμενο όχημα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ατύχημα είχε γίνει τουλάχιστον μία ημέρα νωρίτερα από τον εντοπισμό του, όμως ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε την αρκούδα είχε αποχωρήσει από το σημείο χωρίς να αναφέρει το περιστατικό.

Η άτυχη αρκούδα ήταν νεαρό ενήλικο θηλυκό ζώο, βάρους περίπου 150 κιλών. Υπενθυμίζεται ότι τα αρκουδάκια ζουν με τη μητέρα τους 2-3 χρόνια και εάν χωριστούν μέσα σ' αυτό το διάστημα, τότε η επιβίωσή τους καθίσταται πολύ δύσκολη.

Το νεκρό ζώο απομακρύνθηκε με όχημα του Δήμου Καστοριάς και μεταφέρθηκε σε ειδικό μέρος, όπου και έγινε η ταφή, σύμφωνα με τις υγειονομικές προβλέψεις του νόμου.