Διαθεσιμότητα: Έφτιαξαν τη λίστα των 1.500 υπαλλήλων ΑΕΙ

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, του συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου εγκρίθηκε η εισήγηση του υπουργείου Παιδείας για τα άτομα, που θα μπουν στο καθεστώς της κινητικότητας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχει επέλθει πλέον συμφωνία σε ό,τι αφορά τον συνολικό αριθμό των 12.500 ατόμων.

Τελευταία εκκρεμότητα αποτελούσε η λίστα με τους 1.500 περίπου διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ.

Στο μεταξύ μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Βήμα" ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι πηγή των 4.000 απολύσεων του 2013 θα είναι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και στις αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ) αλλά και οι επίορκοι.

"Δεν έχω πει ότι αποκλείεται κάποιος που θα μπει στην κατηγορία των διαθεσίμων να απολυθεί. Δεν έχω πει αυτό το πράγμα. Προφανώς, για το 2013 δεν θα προκύψουν απολύσεις από τη διαθεσιμότητα, διότι θα πρέπει να παρέλθει το υποχρεωτικό 8μηνο του νόμου. Οι όποιες απολύσεις γίνουν μέσα στο 2013, θα συμπεριλάβουν τις απολύσεις που έχουν γίνει από την ΕΡΤ και τον αριθμό των πειθαρχικά ελεγχόμενων υπαλλήλων. Από εκεί και πέρα, αν προκύψουν υποχρεωτικές αποχωρήσεις από εξορθολογισμό επιχειρήσεων, όπως στα αμυντικά συστήματα, στην αμυντική βιομηχανία της χώρας, προφανώς και αυτές θα πρέπει να μετρήσουν στο συνολικό αριθμό", επεσήμανε.

Υπ. Παιδείας: Τη Δευτέρα σε διαθεσιμότητα 1.349 υπάλληλοι ΑΕΙ