Financial Times: Η δολοφονία στο Κερατσίνι αφύπνισε την Ελλάδα

Η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι “ξύπνησε” την Ελλάδα από έναν “επικίνδυνο εφησυχασμό”, υπογραμμίζουν σε άρθρο τους οι Financial Times, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στο παρελθόν δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει σοβαρά τα βίαια ξεσπάσματα των μελών της Χρυσής Αυγής.

“Ο θάνατος του κ. Φύσσα στα χέρια ενός υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής κατέστησε αδύνατο τόσο για το πολιτικό κατεστημένο όσο και για τους ψηφοφόρους να κάνουν τα στραβά μάτια στη βίαια φύση της παράταξης”, σχολιάζουν οι Financial Times, τονίζοντας πως για την αντιμετώπισή της δε χρειάζεται νέα νομοθεσία, αλλά απλά η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας. “Το μόνο που χρειάζεται είναι η αποφασιστικότητα επιβολής της νομοθεσίας, ανεξαρτήτως του πολιτικού κόστους”, επισημαίνεται.

Απευθυνόμενη συγκεκριμένα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η εφημερίδα σημειώνει πως οι χθεσινές δηλώσεις του κατά της Χρυσής Αυγής είναι ευπρόσδεκτες, αλλά “τώρα πρέπει να τις συνεχίσει επιμένοντας στην εφαρμογή του νόμου και τη διερεύνηση της σύνδεσης ανάμεσα στα μέλη της Χρυσής Αυγής και του πρόσφατου ξεσπάσματος βίας”.

“Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να εξουδετερωθεί η Χρυσή Αυγή είναι να ξεγυμνωθεί η βάρβαρη συμπεριφορά των οπαδών της, που η ηγεσία του κόμματος δεν κάνει τίποτα για να αποθαρρύνει”, καταλήγει το editorial.