Διαγραφή των προσαυξήσεων ζήτησε ο Σαββίδης για να επενδύσει

Στο Μακεδονία Παλλάς παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης η "αναγέννηση του ΠΑΟΚ" από τον Ιβάν Σαββίδη και το βράδυ της ίδιας μέρας το γκολ του Ζβόνιμιρ Βούκιτς στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τη Σαχτιόρ Καραγκάντι σκόρπισε αισιοδοξία για την πορεία στο Europa League, παρά την άθλια εμφάνιση.

Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου του Βορρά υποσχέθηκε να επενδύσει για λογαριασμό της ομάδας ποσό που αγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά όμως με μία προϋπόθεση: Να πληρώσει στο κράτος μόνο το πρωτογενές κεφάλαιο των χρεών και όχι τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, τα οποία, στο σύνολό τους, έχουν αυξήσει το χρέος κατά 200%.

Μέσω βίντεο σε γιγαντοοθόνες, προβλήθηκαν οι εικόνες της Νέας Τούμπας. Μαζί με το νέο προπονητικό κέντρο και τα έργα αθλητικής ανάπτυξης, ο Ιβάν Σαββίδης υποσχέθηκε τη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας.

Ο Σαββίδης θα δώσει 25 εκατ. ευρώ για το νέο προπονητικο κέντρο και 15 εκατ. ευρώ για ιαματικά λουτρά, υδροθεραπευτήρια και 100 δωμάτια ξενοδοχείου.

Για τη Νέα Τούμπα, υποσχέθηκε ολική αλλαγή εσωτερικής και εξωτερικής όψης και μεταλλικό σκέπαστρο στο 100%των κερκίδων. Το γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 35.000 θέσεων και επιπλέον πτέρυγες γραφείων, χώρους εστίασης και πάρκινγκ και 15 σουίτες παραπάνω.

Ο Ιβάν Σαββίδης έκανε το θέμα πολιτικό: "Στους σιδηροδρόμους θα διαγράψουν πολλά εκατομμύρια και αυτό θα συμβεί παντού. Και στις τράπεζες. Μήπως το κάνουν επειδή δε θέλουν τον ΠΑΟΚ μεγάλο και δυνατό;", αναρωτήθηκε.