“Παραστρατιωτική οργάνωση και δολοφονική συμμορία η Χρυσή Αυγή”

Στοχευμένο σχέδιο πρόκλησης έντασης από τη Χρυσή Αυγή κατήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9.84”, χαρακτηρίζοντας την παράταξη του Ν. Μιχαλολιάκου “παραστρατιωτική οργάνωση” και “δολοφονική συμμορία”.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης, ουδείς δικαιούται πια να λέει “δε γνώριζα”. “Οι άνθρωποι αυτοί είναι μια συμμορία και πρέπει να αντιμετωπιστούν βάσει του νόμου. Από την στιγμή που θα είμαστε αποφασισμένοι να τον επιβάλλουμε, θα έχουμε καταφέρει ένα ισχυρότατο πλήγμα για αυτούς”, υπογράμμισε.

Ο κ. Καμίνης έκανε λόγο για έλλειμμα παιδείας, που έχει φτάσει στο σημείο να “έχουμε νέα παιδιά, τα οποία έχουν το ους ευήκοον στη Χρυσή Αυγή και στην ουσία είμαι βέβαιος, δεν ξέρουν ακριβώς τι είναι η Χρυσή Αυγή, τι συνέβη στην χώρα μας, τι σημαίνει να έχεις στο μπράτσο σου αγκυλωτό σταυρό και να μας κοροϊδεύουν ότι είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο. Λες και απ' όλα, αυτό ήταν και πήγαν και το βρήκαν. Αυτό είναι θέμα παιδείας και νομιμότητας”.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε εξάλλου πως πρόκειται για ένα θέμα που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη, “και θα πρέπει να καταλάβουμε πού οδηγούν οι “τυφλές” πολιτικές, που σπρώχνουν ολόκληρα κοινωνικά στρώματα στην εξαθλίωση και τα οποία πάρα πολύ γρήγορα μπορούν, ακριβώς επειδή ο λαϊκισμός, η δημαγωγία είναι η ιδανική στιγμή γι' αυτούς να εμφανίζονται, διότι δεν τους ενδιαφέρει η ουσία, απευθύνονται στα ένστικτα και τα ένστικτα οξύνονται έτσι ακριβώς και υπερισχύουν της λογικής σε εποχές κρίσης”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε πως όλοι οι υπεύθυνοι για εγκληματικά περιστατικά θα πρέπει να παραπέμπονται στην δικαιοσύνη για παραδειγματική τιμωρία. “Δεν υπάρχει ανομία πράσινη, κίτρινη, μπλε ή κόκκινη. Υπάρχει ανομία και πρέπει να το καταλάβουμε αυτό”, σχολίασε.