«Ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της» δηλώνει ο πρώην αναπληρωτής υπ. Δικαιοσύνης
Στην αντεπίθεση περνά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με αφορμή την κατάθεση της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου η οποία καταθέτοντας για την υπόθεση Novartis φέρεται να κατονόμασε ευθέως τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ως το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν».
«Όλα όσα ισχυρίζεται η κα Ράικου για «Ρασπούτιν» είναι ψέματα» αναφέρει σε δήλωση του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος συμπληρώνοντας ότι έχει στη διάθεση του όλα τα στοιχεία για να το αποδείξει. «Ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της. Τα υπόλοιπα στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη» αναφέρει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.
«Υπενθυμίζω ότι στην επιστολή παραίτησης της, η κυρία Ράικου δεν ανέφερε το παραμικρό για εμένα.
Απεναντίας μίλησε για τον εντοπισμό 28 εκατομμυρίων ευρώ βρόμικου χρήματος, ενδεχομένως και σε πολιτικούς» τονίζει ο κ. Παπαγγελόπουλος και στρέφει τα βέλη του στην κ. Ράικου υπογραμμίζοντας ότι «Μετά από 1,5 χρόνο εφηύρε τον «Ρασπούτιν» για αντιπερισπασμό.
Αφού πέρασε κι άλλος ένας χρόνος, τόλμησε να αναφέρει το όνομα μου.
Όλα όσα ισχυρίζεται η κα Ράικου για «Ρασπούτιν» είναι ψέματα.
Έχω όλα τα στοιχεία για να το αποδείξω. Ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της. Τα υπόλοιπα στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη».
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας εφετών Ελένη Ράικου, την Άνοιξη του 2017 παραιτήθηκε από της θέση της στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της ενώ λίγους μήνες αργότερα ,μέσω κύκλων της, ήταν η πρώτη που αναφέρθηκε στον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν» ο οποίος «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή»», υπέδειξε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».
Η κ. Ράικου στην χθεσινή πολύωρη κατάθεση της στον Άρειο Πάγο, η οποίοα πήρε το δρόμο για τη Βουλή, φέρεται όχι μόνο να επέμεινε στην αναφορά που είχε καταθέσει, παραιτούμενη από τη θέση της, αλλά να κατονόμασε τον κ. Παπαγγελόπουλο ότι ήταν εκείνος που άλλοτε άμεσα και άλλοτε έμμεσα, παρενέβαινε στο έργο της, ασκώντας της πιέσεις προκειμένου να «χειραγωγήσει» την πορεία των υποθέσεων που η ίδια χειριζόταν.