Αθανασίου: Θα εφαρμοστεί ο νόμος–Κασιδιάρης: Πολιτικολογούν με αίμα

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο μετά τη δολοφονία του 34χρονου αριστερού στο Κερατσίνι από 45χρονο ακροδεξιό, μέλος της Χρυσής Αυγής.

Η δολοφονία του συζητήθηκε το πρωί της Τετάρτης τη Βουλή, όπου ξεκίνησε η συζήτηση για νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης, ενώ ετοιμάζονται συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, καταδίκασε τη βία από τη Χρυσή Αυγή και τόνισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου από την πλευρά του τόνισε ότι: "Είμαστε οι πρώτοι που καταδικάσαμε την ωμή βία που προέρχεται από το χώρο της Χρυσής Αυγής. Είμαστε οι πρώτοι που τους αποκαλέσαμε νεοναζί. Σε κάθε περίπτωση για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας στο Κερατσίνι η Δικαιοσύνη θα κάνει άμεσα και στο ακέραιο το καθήκον της. Ζητάμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να υψώσουμε φραγμό στον φαύλο κύκλο της έντασης και της βίας. Η Δημοκρατία χρειάζεται σταθερότητα, σύνεση και υπευθυνότητα από όλους. Η βία δεν θα περάσει. Η στρατηγική της έντασης δεν θα περάσει".

Στο μεταξύ, ανέβαλε τη συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μετά το τελευταίο περιστατικό δολοφονίας 34χρονου στο Κερατσίνι.

Ο υπουργός δήλωσε ότι "η ελληνική δημοκρατία δεν πρόκειται να μείνει απαθής μπροστά στις προκλήσεις του νεοναζιστικού μορφώματος".

"Κάποιοι πολιτικολογούν χρησιμοποιώντας το αίμα συμπολίτη μας" ανέφερε στη Βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης, σχολιάζοντας τη δολοφονία στο Κερατσίνι, όπου ο δράστης ομολόγησε το έγκλημα, αλλά και ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

"Η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία απολύτως σχέση μέ τη δολοφονία του νεαρού στο Κερατσίνι" διέψευσε κατηγορηματικά ο βουλευτής του κόμματος.

Νωρίτερα έγινε έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα τη δολοφονία του 34χρονου πολίτη στο Κερατσίνι.

Τα τελευταία περιστατικά βίας, με αποκορύφωμα τη δολοφονία, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στον Αλέξη Τσίπρα και σε κομματικά στελέχη.

Για σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

"Μετά τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής κατά και Ελλήνων πολιτών, φθάσαμε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χ.Α." τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

"Ήταν αναμενόμενο", σχολιάζει η Δημοκρατική Αριστερά σχετικά με το φόνο του Αριστερού στο Κερατσίνι, συμπληρώνοντας ότι "η ρητορική του μίσους της Χρυσής Αυγής, οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί των στελεχών και των μελών της, σύντομα θα οδηγούσαν σε κλίμα πολιτικών δολοφονιών".

Για δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι, από Χρυσαυγίτες, κάνει λόγο το ΚΚΕ και καλεί το λαό και τη νεολαία να την καταδικάσουν μαζικά.

Να εξεταστεί αν το έγκλημα έγινε στο πλαίσιο λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης ζητά από την πλευρά της η Δράση.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το φασισμό και να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, και αν δεν μπορεί ή δε θέλει να το κάνει, να παραιτηθεί.