Πάχτας: Να σταματήσει η σπέκουλα με τη δημόσια υγεία

Την πρόθεσή του να κινηθεί δικαστικά εναντίον του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου για την προτροπή του σε “λιντσάρισμα” του ιδίου επανέλαβε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστος Πάχτας, μιλώντας στο Star.

Ο κ. Πάχτας τόνισε μάλιστα ότι ο Πάνος Καμμένος είχε το χρόνο και τη δυνατότητα να “διορθώσει” τις δηλώσεις του, να αναγνωρίσει το λάθος του, όμως δεν το έπραξε, ενώ για τη σημερινή διευκρίνιση του κ. Καμμένου ότι η προτροπή του ήταν για “πολιτικό λιντσάρισμα”, ο δήμαρχος σχολίασε πως η προσθήκη ενός επιθέτου δεν αλλάζει την ουσία της δήλωσής του.

Ερωτηθείς για το θέμα που προκάλεσε την “έκρηξη” του Πάνου Καμμένου, δηλαδή την αποκάλυψη ότι στο πόσιμο νερό της περιοχής εντοπίστηκε αυξημένη συγκέντρωση αρσενικού, ο κ. Πάχτας έκανε λόγο για σπέκουλα με τη δημόσια υγεία του τόπου που πρέπει να σταματήσει, και διευκρίνισε ότι κάποια στιγμή τον Αύγουστο βρέθηκε όντως αυξημένη ποσότητα αρσενικού στο νερό, αλλά όχι ιδιαίτερα υψηλή, ενώ ξεκαθάρισε πως “σαφώς και δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία” και διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα έχει πλέον αποκατασταθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.