Ψυχικά άρρωστος ο δολοφόνος της Ουάσινγκτον

Ο πρώην έφεδρος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που εχθές σκότωσε  12 ανθρώπους ανοίγοντας πυρ στη ναυτική βάση   Navy Yard της Ουάσιγκτον, είχε νοσηλευτεί για ψυχικά προβλήματα λίγες εβδομάδες πριν την επίθεση, όπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι. 

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος Aaron Alexis - ο οποίος σκοτώθηκε από τα πυρά της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του- νοσηλεύονταν σε ειδική κλινική του Ναυτικού  από το Αύγουστο για σοβαρές ψυχικές διαταραχές. 

Άκουγε φωνές, έπασχε από παράνοια και αντιμετώπιζε προβλήματα ύπνου, ωστόσο το Ναυτικό "δεν τον έκρινε διανοητικά ανίκανο και δεν του είχε αφαιρέσει το πιστοποιητικό ασφαλείας του", όπως δήλωσαν ανώνυμα στο The Associated Press νομικές πηγές.

Έτσι, ο δράστης εξακολουθούσε να έχει την ταυτότητα του έφεδρου που του επέτρεπε να οπλοφορεί και να κυκλοφορεί στις εγκαταστάσεις της Βάσης.    

Όπως έγινε γνωστό, ο  Aaron Alexis ήταν γνωστός για τις κρίσεις οργής που πάθαινε συχνά ενώ είχε βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, καθώς είχε εμπλακεί σε επεισόδια με πυροβολισμούς στο Τέξας (από όπου καταγόταν) το 2004 και στο Σιάτλ το 2010.

Ωστόσο το κίνητρο για την μαζική επίθεση  - η πιο θανατηφόρα σε  στρατιωτική εγκατάσταση στις ΗΠΑ από την επίθεση στο Φορτ Χουντ του Τέξας, το 2009 - "παραμένει ένα μυστήριο", δήλωσαν  οι ερευνητές της αστυνομίας.

Το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας δεν φαίνεται πιθανό, αλλά δεν έχει αποκλειστεί τελείως από τις αρχές και το FBI, το οποίο έχει ζητήσει την βοήθεια των πολιτών για αν συγκεντρώσει πληροφορίες για τον  Aaron Alexis.