Βιβλική καταστροφή με 8 νεκρούς στο Κολοράντο

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων, των αγνοούμενων και των εκτοπισμένων στο Κολοράντο των ΗΠΑ, καθώς για δεύτερη εβδομάδα η περιοχή του πλήττεται από τις χειρότερες βροχές και πλημμύρες των τελευταίων 100 ετών. 

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 8, περίπου 650 άνθρωποι εξακολουθούσαν να αγνοούνται (πολλά αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 1000 αγνοούμενους), ενώ 11.700 κάτοικοι σε 15 κομητείες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. 

Περισσότερα από 1.500 σπίτια έχουν καταστραφεί και σχεδόν 18.000 έχουν υποστεί ζημιές, όπως και πολλοί δρόμοι και γέφυρες, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του Κολοράντο.

 Η πόλη του Μπόλντερ έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα καθώς, το βρόχινο νερό διοχετεύεται ερμητικά μέσα από τα φαράγγια και υπερχείλισε το ποτάμι που διαπερνά τη πόλη.

Τα σωστικά συνεργεία χρησιμοποιούν μεγάφωνα για να επικοινωνούν με τους ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι ενώ πολλοί κάτοικοι έχουν γράψει μηνύματα στις στέγες των σπιτιών τους, για να γίνει αντιληπτοί από τα 21 ελικόπτερα που παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης.  

Το δράμα των κατοίκων όμως δεν πρόκειται να τελειώσει άμεσα γιατί, παρά την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, βροχές αναμένεται να σημειώνονται σε κάποιες περιοχές της πολιτείας "για πολλές μέρες ακόμη", σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την πολιτεία του Κολοράντο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ζήτησε να σταλούν επιπλέον διασώστες ώστε να βοηθήσουν τις τοπικές αρχές.