“Δεν πουλάω ούτε μία μετοχή του Twitter”

“Ούτε μία μετοχή” του Twitter δε σκοπεύει να πουλήσει όταν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο μπει στο χρηματιστήριο ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής, πρίγκιπας Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ, που εκτιμά ότι η εισαγωγή της μετοχής της εταιρείας στο χρηματιστήριο θα γίνει στις αρχές του 2014.

Ο μπιν Ταλάλ επένδυσε 300 εκατομμύρια δολάρια στο Twitter στα τέλη του 2011, και φαίνεται πως περιμένει σημαντικά κέρδη από την επένδυση αυτή. “Το Twitter είναι μία πολύ στρατηγική επένδυση για μας. Πιστεύουμε ότι μόλις τώρα αρχίζει και αγγίζει την επιφάνεια”, δήλωσε ο μπιν Ταλάλ.

Ο πρίγκιπας Αλουαλίντ πιστεύει ότι οι δυνατότητες ανάπτυξης του Twitter είναι τεράστιες, ενώ εκτιμά ότι η αξία της εταιρείας όταν εισαχθεί στο χρηματιστήριο δε θα περιορίζεται σε κάτι παραπάνω από 10 δισ. δολάρια, όπως αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις, αλλά στα 14 με 15 δισ. δολάρια.

Ο Σαουδάραβας κροίσος δε διευκρίνισε αν το Twitter θα επιλέξει τον NYSE ή τον NASDAQ για να εισαχθεί, μετά και την απογοητευτική εμπειρία του Facebook, η μετοχή του οποίου υπερτιμήθηκε αρχικά και κατακρημνίστηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, μέχρι να ανέβει και πάλι σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ο πρίγκιπας Αλουαλίντ πάντως δείχνει να έχει μάθει από το... πάθημα του Facebook. “Τα μαθήματα είναι να μην υπερηφανεύεσαι υπερβολικά, να μην είσαι άπληστος – δηλαδή να το τιμολογήσεις σωστά και να είσαι ρεαλιστής”, υπογραμμίζει.