Τι λέει ο δήμαρχος Αμφίκλειας για το σεισμό στην περιοχή

 “Ο κόσμος τρομοκρατήθηκε, καθώς ο σεισμός ήταν αρκετά ισχυρός”, όπως λέει ο δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας, Θεόδωρος Ντούρος. Ανατρέχοντας σε ανάλογα κρούσματα που είχαν εμφανιστεί στην περιοχή τον Αύγουστο και είχαν προκαλέσει την ανησυχία των κατοίκων, ζητάει από τους αρμόδιους φορείς να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση για το αν συντρέχει λόγος ανησυχίας ή όχι. “Κάποιος θα πρέπει να μας εξηγήσει το τι ακριβώς συμβαίνει”, λέει χαρακτηριστικά. 

“Είχε έρθει και κάποιος γεωλόγος μετά τα κρούσματα του Αυγούστου, καθώς ο κόσμος έχει πανικοβληθεί. Θα έπρεπε τουλάχιστον να καθησυχάσουν τον κόσμο μετά το δημοσίευμα για μεγάλους σεισμούς, που πρόσφατα είχε δημοσιεύσει η Le Monde".

Όπως σημειώνει ο κύριος Ντούρος: “ενδιαφερόμαστε για τη ζωή των ανθρώπων και η ζωή σώζεται όταν ο κόσμος είναι ενημερωμένος και ξέρει και την αλήθεια”.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα πάντα με τα όσα λέει ο δήμαρχος εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστές – αναλόγως πάντα με την εξέλιξη του φαινομένου – κάποιες δημόσιες υπηρεσίες αύριο για λόγους ασφαλείας. Με δεδομένο άλλωστε ότι ήδη έχουν προκληθεί κάποιες ζημιές στα παλαιότερα οικοδομήματα, όπως ανέφερε στο news.gr, ο κύριος Ντούρος, η τεχνική υπηρεσία του δήμου θα αναλάβει θα εξετάσει και πάλι τα κτίρια ως προς την καταλληλότητά τους.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές Αυγούστου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, είχε καταγράψει επαναλαμβανόμενη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, θέτοντας σε συναγερμό τις αρχές και τους κατοίκους, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή διαπερνάται από το ρήγμα της Αταλάντης.

Διαβάστε επίσης: Σεισμός χτύπησε τη Φθιώτιδα