Επέμβαση των ΜΑΤ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Την είσοδο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέλαβαν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας δεκάδες σχολικοί φύλακες, διαμαρτυρόμενοι για την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας, προκαλώντας την επέμβαση της Αστυνομίας και συγκεκριμένα, των ΜΑΤ.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν ενισχυθεί και εισήλθαν στο χώρο του υπουργείου, καταφέρνοντας να τους βγάλουν από το κτίριο. Από τις δυνάμεις των ΜΑΤ έγινε χρήση χημικών. Δύο άτομα εισέπνευσαν τα χημικά και μεταφέρονται στο νοσοκομείο με προληπτικούς λόγους. Στη συνέχεια, ακόμη ένα άτομο αισθάνθηκε δύπνοια και μεταφέρθηκε κι αυτό για να λάβει ιατρική φροντίδα.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο Νίκος Δένδιας έδωσε διαταγή να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε χρήση χημικών.

Οι σχολικοί φύλακες μπήκαν πριν από περίπου μία ώρα στον εξωτερικό χώρο του υπουργείου. Πλέον, κρατώντας τα πανό τους, έχουν συγκεντρωθεί απέναντι από την είσοδο του υπουργείου.

Στο σημείο επικρατεί ένταση. Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μια γυναίκα κατόρθωσε να ανέβει στο δεύτερο όροφο, φορώντας μπλούζα με τη λέξη "διαθεσιμότητα", αλλά τα ΜΑΤ την απομάκρυναν.

Τα ΜΑΤ είναι παραταγμένα μπροστά στην είσοδο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κλειστή ήταν από τις 06:30 η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας.

Άκαρπη η συνάντηση Κ. Μητσοτάκη - σχολικών φυλάκων

Περισσότερο από 3,5 ώρες κράτησε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι τον περίμεναν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η συνάντηση των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε δίχως να υπάρξει κάτι νεότερο. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η συνάντηση εξελίχθηκε ομαλά.

Οι εκπρόσωποι των σχολικών φυλάκων ζήτησαν από τον υπουργό να ενταχθούν στην κινητικότητα και να μετακινηθούν σε άλλη θέση στο δημόσιο και παράλληλα να υπάρξουν κάποιες προβλέψεις για τους ηλικιωμένους σχολικούς φύλακες, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τους εξήγησε ότι δεν μπορεί προς το παρόν να τους υποσχεθεί κάτι αν δεν προχωρήσουν οι διαδικασίες, ενώ τους υποσχέθηκε ότι θα τους ενημερώσει όταν θα υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία.

Πάντως, από το υπουργείο υπάρχει η θέληση να πέσει η ένταση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, επισημαίνοντας ότι το γραφείο του υπουργού θα είναι ανοικτό, προκειμένου ο διάλογος να δώσει τη θέση του σε φαινόμενα έντασης όπως σημειώθηκαν το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων θέλησε να συναντήσει τον υπουργό, για να εκφράσει τα αιτήματα των φυλάκων, που διαμαρτύρονται για την ένταξή τους στο καθεστώς διαθεσιμότητας και ανησυχούν εντόνως ότι θα οδηγηθούν στην απόλυση.