Εκκενώνονται πόλεις στο Κολοράντο, εξαιτίας των πλημμυρών

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες που κόστισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, παρέσυραν κτίρια και εγκλώβισαν οδηγούς στο Κολοράντο των ΗΠΑ, επιδεινώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς σημειώθηκε ρεκόρ βροχόπτωσης και χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, για να βρουν καταφύγιο σε μεγαλύτερο υψόμετρο.

Το Κολοράντο βρίσκεται αντιμέτωπο με τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 100 χρόνων σε πολλές περιοχές οι αρχές έχουν διατάξει την εκκένωση χωριών και πόλεων.

Η πόλη του Μπόλντερ έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα καθώς, το βρόχινο νερό διοχετεύεται ερμητικά μέσα από τα φαράγγια και υπερχείλισε το ποτάμι που διαπερνά τη πόλη,  με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί εκτεταμένες πλημμύρες στους δρόμους και τα σπίτια.

Σωστικά συνεργεία, από εδάφους και από αέρος, προσπαθούν να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί μέσα στα πλημμυρισμένα σπίτια τους και τα αυτοκίνητα τους, ενώ μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει αποκλειστεί από κατολισθήσεις. 

Αργά την Πέμπτη, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε το Κολοράντο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης , προκειμένου να φτάσει στην περιοχή χρηματική ομοσπονδιακή βοήθεια για τους πληγέντες.