Γιατί οι γυναίκες έχουν περισσότερη ανάγκη από ύπνο από τους άνδρες ;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη στο Πανεπιστημίο Duke στη Βόρεια Καρολίνα, ο γυναικείος οργανισμός χρειάζεται περισσότερες ώρες ύπνου από τον ανδρικό και ο λόγος; Ορμονικές διαφορές! Κάπως έτσι λοιπόν εξηγείται και το γεγονός ότι οι γυναίκες έχουν και μία φυσική ροπή προς την γκρίνια.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα η έλλειψη ύπνου στις γυναίκες έχει ως αποτέλεσμα την επιθετικότητα, τον εκνευρισμό, την γκρίνια και το στρες, ενώ στον άντρα οι αντιδράσεις αυτές σίγουρα εμφανίζονται πιο ήπιες.

Στις γυναίκες η χρόνια έλλειψη ύπνου προκαλεί σωματική αλλά και ψυχολογική εξάντληση κάτι το οποίο δε συμβαίνει στους άντρες. Επιπλέον ο κίνδυνος για να παρουσιάσουν σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές, καρδιοπάθειες, κατάθλιψη και μελαγχολία είναι αυξημένος.

Πέρα από το ιατρικό συμπέρασμα ότι για την ισορροπία τον γυναικείων ορμονών απαιτούνται συγκεκριμένες ώρες ύπνου, μία άλλη εξήγηση που δίνουν οι ειδικοί είναι ότι οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιούν περισσότερο τον εγκέφαλό τους, άρα και η ανάγκη για ξεκούραση αυτομάτως αυξάνεται.