Όταν υψώνουμε το μεσαίο δάκτυλο….

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, συνηθίζει να υψώνει τον δείκτη του όταν μιλάει, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο έμφαση στα λεγόμενά του, όπως άλλωστε κάνουν και πολλοί πολιτικοί. Αυτή τη φορά, όμως, ύψωσε λάθος δάχτυλο...

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung κυκλοφορεί Παρασκευή με μία φωτογραφία του 66χρονου Στάινμπρουκ με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο στο πρωτοσέλιδο του περιοδικού της για το σαββατοκύριακο. Και φυσικά, η φωτογραφία αυτή προκαλεί αντιδράσεις από τους πολιτικούς του αντιπάλους, λιγότερες από δύο εβδομάδες πριν τις γερμανικές εκλογές.

Η χειρονομία είναι πανταχού παρούσα , αλλά από πού προέρχεται; Λοιπόν , σύμφωνα με εμπεριστατωμένη έρευνα από το BBC , οι άνθρωποι έκαναν μεταξύ τους χειρονομίες από την αυγή του δυτικού πολιτισμού.

Ο Ρωμαίος ιστορικός Τάκιτος έγραψε ότι οι γερμανικές φυλές χρησιμοποιούσαν το μεσαίο δάχτυλο όταν επικρατούσαν επί των Ρωμαίων στρατιωτών... Νωρίτερα, οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν το μεσαίο δάχτυλο ως ρητή αναφορά στα ανδρικά γεννητικά όργανα .

Το μεσαίο δάχτυλο χειρονομία έπεσε σε δυσμένεια κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα , πιθανότατα επειδή η Καθολική Εκκλησία αποδοκίμαζε σεξουαλική υποβλητικότητα της.

Πάντως, παραμένει έναν από του πιο αληθινούς , πιο βάναυσους τρόπους για να εκδηλώσει κάποιος τη δυσαρέσκειά του. Πρώτη χρήση του μεσαίου δακτύλου στις Ηνωμένες Πολιτείες ποζάρουν στη φωτογραφική μηχανή καταγράφηκε το 1886.