37 νεκροί από φωτιά σε ψυχιατρείο της Ρωσίας

Τους 37 έφτασαν οι νεκροί από τη φωτιά που ξέσπασε σε ψυχιατρείο στο Νόβγκοροντ της Ρωσίας.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς το κτίριο, στο οποίο, πριν την τραγωδία, στεγάζονταν 60 άνθρωποι.

Η Αστυνομία αναζητεί στα κοντινά δάση επιζήσαντες που ενδεχομένως διέφυγαν μόνοι τους από το φλεγόμενο κτίριο. Μία νοσοκόμα έχασε τη ζωή της στην προσπάθειά της να βοηθήσει ασθενείς να απομακρυνθούν από το ψυχιατρείο. Από τους 37 νεκρούς, τα σωστικά συνεργεία έχουν καταφέρει να ανασύρουν τα πτώματα μόνο των 15.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 03:00, ξημερώματα Παρασκευής, στην ανδρική πτέρυγα του Ιδρύματος, που ήταν κατασκευασμένο από ξύλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από το κρεβάτι ασθενούς που κάπνιζε. Από την άλλη, ορισμένες πηγές αναφέρουν, σύμφωνα με το BBC, ότι έβαλε σκοπίμως φωτιά στο κρεβάτι του, χωρίς αυτό, ωστόσο, να μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η φωτιά επεκτάθηκε με ταχύτητα σε ολόκληρο το κτίριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κτίριο είχε πρόσφατα κριθεί ακατάλληλο από τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες προσπάθησαν να κλείσουν το ψυχιατρείο για λόγους ασφαλείας.

Παρέμεινε σε λειτουργία με απόφαση δικαστηρίου, το οποίο έδωσε εντολή για επισκευές και τροποποιήσεις που έπρεπε όμως να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τον Αύγουστο που μας πέρασε.