Απολύθηκαν για ρατσιστική ανάρτηση στο Facebook

Δύο εργαζόμενες στη διάσημη ψησταριά – εστιατόριο του Ντέιβ στο Μπίσμαρκ, απολύθηκαν μετά από μία φυλετικά φορτισμένη δημοσίευση στο Facebook. H ανάρτηση έδειχνε την υπάλληλο του καταστήματος, Άντρια Κάσσον, να κρατάει ένα χαρτί με το οποίο χαρακτηρίζει τους ιθαγενείς της Αμερικής, ως ένα κακοανατρεπόμενο όχημα, σύμφωνα με τον τοπικό σταθμό KMOT 10.

H υπάλληλος αρνήθηκε ότι ήταν η δημιουργός του χαρτονιού, αλλά δεν αρνείται τίποτα αναφορικά με τη φωτογραφία.

“Μία φίλη μου που εργαζόταν εκεί και ήρθε να με δει, μου ζήτησε να κρατήσω ψηλά το μήνυμα, ώστε να μπορέσει να τη στείλει μέσω Snapchat.

Δυστυχώς για την Κάσσον, το Snapchat, μία εφαρμογή με την οποία οι χρήστες μοιράζονται φωτογραφίες, έχει την ιδιότητα να εξαφανίζει τις φωτογραφίες αυτές. Στη συνέχεια η επίμαχη φωτογραφία δημοσιεύθηκε στο Facebook και από εκείνη τη στιγμή και οι δύο εργαζόμενες απολύθηκαν.

Το γεγονός αυτό άλλωστε αναφέρθηκε από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου στο Facebook.

Όταν ένας εργαζόμενος αποφασίζει να κάνει γάιδαρο τον εαυτό του, μπορεί να το κάνει για να το δουν όλοι. Δυστυχώς, για λόγους άγνωστους σ' εμένα, πολλές φορές οι εργαζόμενοι προσπαθούν να φέρουν σε δύσκολη θέση τους εργοδότες και να πλήξουν τις επιχειρήσεις όπου εργάζονται. Είναι σαφές ότι μια πρόσφατη δημοσίευση από την πρώην πλέον υπάλληλο ταιριάζει αυτή την περιγραφή.