Καθηγητές και δάσκαλοι δε βαδίζουν βήμα-βήμα στις κινητοποιήσεις

Οι δάσκαλοι μπαίνουν κι αυτοί στο χορό των κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας και υπερψηφίστηκε στη Βουλή.

Εν πολλοίς, όμως, δεν ακολουθούν επακριβώς το δρόμο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι δάσκαλοι διαβεβαιώνουν ότι θα συμμετέχουν στις πενθήμερες απεργίες των καθηγητών, αλλά θα ξεκινήσουν με 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Οι δάσκαλοι, δηλαδή, θα βρεθούν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στα σχολεία. Βέβαια, όπως αποφάσισαν, θα προχωρήσουν τη Δευτέρα σε τρίωρη στάση εργασίας, ωστόσο, είναι φανερό πως υπάρχει διαφοροποίηση από την αντίστοιχη στάση των καθηγητών.

Οι δάσκαλοι θα επαναξιολογήσουν τη στάση τους την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, όταν και θα γίνουν τοπικές συνελεύσεις για να επιβεβαιωθεί τελικά ή όχι αν θα στηρίξουν στο 100% τους καθηγητές.

Η απόφαση αυτή των δασκάλων δείχνει ένα μικρό ρήγμα στο πανεκπαιδευτικό μέτωπο, κάτι που θα φανεί πιο καθαρά την ερχόμενη Πέμπτη.

Εξάλλου, από την πλευρά τους και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, κάτι που οφθαλμοφανώς συνιστά μια ακόμη διαφοροποίηση στις κινητοποιήσεις.