Σοκ από το… υψωμένο δάχτυλο του Στάινμπρουκ

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, συνηθίζει να υψώνει τον δείκτη του όταν μιλάει, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο έμφαση στα λεγόμενά του, όπως άλλωστε κάνουν και πολλοί πολιτικοί. Αυτή τη φορά, όμως, ύψωσε λάθος δάχτυλο...

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή με μία φωτογραφία του 66χρονου Στάινμπρουκ με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο στο πρωτοσέλιδο του περιοδικού της για το σαββατοκύριακο. Και φυσικά, η φωτογραφία αυτή προκαλεί αντιδράσεις από τους πολιτικούς του αντιπάλους, λιγότερες από δύο εβδομάδες πριν τις γερμανικές εκλογές.

Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο του ενός χεριού του στο πλαίσιο μιας πρωτότυπης συνέντευξης, στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκε να δίνει απαντήσεις με παντομίμα, και όχι με λόγια. Έδωσε την “απάντηση” αυτή ερωτηθείς αν θεωρεί πως του αξίζουν προσβλητικοί χαρακτηρισμοί όπως το προσωνύμιο “Πεερλουσκόνι”, το οποίο παραπέμπει στον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Συνεργάτες του Στάινμπρουκ είπαν ότι ενέκρινε την δημοσίευση της φωτογραφίας.

Ο υπουργός Οικονομικών της συντηρητικής κυβέρνησης της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, ηγέτης του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), καταδίκασε αυτή τη χειρονομία, λέγοντας ότι αντενδείκνυται απόλυτα “να την κάνει ένας υποψήφιος καγκελάριος”.