Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Περαχώρα

Όλη τη νύχτα συνεχίστηκε η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στο Λουτράκι, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι πτήσεις των εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου βρίσκεται σε εξέλιξη εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Ολη τη νύχτα μάχη με τις φλόγες έδιναν 169 πυροσβέστες, ενώ από το πρωί της Κυριακής ρίψεις νερού πραγματοποιούν έξι ελικόπτερα και τέσσερα αεροπλάνα.

Αυτή τη στιγμή στη πύρινο μέτωπο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 24 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα με 119 πυροσβέστες, ενώ την επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επίσης ο Ελληνικός Στράτος με μηχανήματα έργου, εθελοντές και υδροφόρες της Περιφέρειας και του Δήμου.

Η φωτιά στο Λουτράκι ξέσπασε σε δύσβατο σημείο στον από τον Άγιο Φανούριο και πολύ γρήγορα λόγω και των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, επεκτάθηκε στα Γεράνεια. Η φλόγες ήταν ορατές από όλη την Κορινθίας, ενώ η στάχτη έχει φτάσει μέχρι την Βόχα. Για προληπτικούς λόγους, το Σάββατο εκκενώθηκαν τα Μοναστήρια του Οσίου Παταπίου και του Αγίου Γεράσιμου, καθώς και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία.

Οι μοναχοί και οι τρόφιμοι του γηροκομείου μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία του Λουτρακίου. Στο Επιχειρησιακό Κέντρο που έχει σχηματιστεί στον Προφήτη Ηλία Λουτρακιου μετέβη χθες Σάββατο και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με τον Υποστράτηγο Αχιλλέα Τζουβάρα, συντονιστή Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και συνεργάτες του.