Βάσω Βουγιούκα: Αν απολυθώ, φεύγω από την Ελλάδα

Η Βάσω Βουγιούκα θεωρεί ότι έχει ανεβάσει την Ελλάδα ψηλά και η Πολιτεία της γυρνά την πλάτη. Η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας εξηγεί ότι αν απολυθεί από το δημόσιο, θα φύγει από την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Δημοκρατία", γνωστοποίησε την πρόθεσή της να φύγει για το εξωτερικό, αν χάσει τη θέση της στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στη λίστα με τους 12.500 δημόσιους υπαλλήλους που θα τεθούν ως το τέλος του μήνα σε κινητικότητα και τους Έλληνες αθλητές που εργάζονται στο δημόσιο, παρά τις επιτυχίες τους στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

"Είναι πολύ λυπηρό αυτό που πρόκειται να συμβεί, γιατί εμείς οι αθλητές προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό, ανεβάζουμε την Ελλάδα ψηλά και οι πολιτικοί, ως αντάλλαγμα, μας γυρνούν την πλάτη. Και στις πιο φτωχές χώρες οι διακεκριμένοι αθλητές έχουν κάποια προνόμια. Όλοι όμως έχουμε ανάγκη τη δουλειά! Δεν είναι λύση να απολύεται ο κόσμος. Δεν πιστεύω ότι έτσι θα βγούμε από την κρίση", σχολίασε η 5η Ολυμπιονίκης του Λονδίνου.