Παρακολουθήστε live την παρουσίαση των νέων iPhone

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η παρουσίαση των νέων κινητών της Apple, iPhone 5S και iPhone 5C.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον Τιμ Κουκ να παρουσιάζει ένα βίντεο από το iTunes Festival. Κατόπιν, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple παρουσίασε το νέο κατάστημα της εταιρείας στο Stanford.

Σύμφωνα με τον Κουκ, το iOS 7 θα γίνει το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα του κόσμου. Ήδη, τον επόμενο μήνα θα παραχθεί η συσκευή υπ' αριθμόν... 700.000.000 με λειτουργικό iOS !

Τη σκυτάλη πήρε ο Κρεγκ Φεντερίγκι, που παρουσίασε το νέο iOS. Το περίφημο Siri θα μπορεί πλέον να "διαβάζει" τα τελευταία tweets και να βρίσκει και εκεί αποτελέσματα ηχητικής αναζήτησης, ενώ θα υπάρχει επιλογή ανδρικής ή γυναικείας φωνής. Επιπλέον, η εφαρμογή της κάμερας δείχνει καλύτερη από ποτέ, δίνοντας τη δυνατότητα για εφαρμογή εφέ την ώρα της λήψης. Μάλιστα, οι φωτογραφίες θα χωρίζονται αυτόματα με βάση την τοποθεσία και την ώρα που τραβήχτηκαν, ενώ θα υπάρχουν και ενσωματωμένα φωτογραφικά φίλτρα, για τους οπαδούς του Instagram.

Το να κατεβάζεις το iOS 7 είναι σαν να αποκτάς μια ολοκαίνουργια συσκευή", δήλωσε ο Φεντερίγκι. Το νέο λειτουργικό σύστημα θα είναι διαθέσιμο στις 18 Σεπτεμβρίου.

Μετά, ήρθε η πρώτη έκπληξη: Οι εφαρμογές iPhoto, iMovie, Pages, Numbers και Keynote θα διατίθενται πλέον δωρεάν με κάθε συσκευή iOS !

Όπως επεσήμανε ο Τιμ Κουκ, περνώντας στην παρουσίαση των δύο νέων iPhone, τόνισε ότι φέτος η Apple δε λανσάρει ένα νέο μοντέλο iPhone, ούτε μειώνει την τιμή κάποιου υπάρχοντος μοντέλου, αλλά το αντικαθιστά με δύο νέα σχέδια, ώστε να απευθύνεται σε περισσότερους καταναλωτές.

Πρώτο παρουσιάστηκε το iPhone 5C, το οποίο θα βγαίνει σε πέντε χρώματα: πράσινο, λευκό, μπλε, ροζ και κίτρινο.  Αυτή τη φορά το εξωτερικό του δε θα είναι μεταλλικό, αλλά πλαστικό. Όμως αυτό δε σημαίνει κατώτερη ποιότητα, καθώς στο εσωτερικό η συσκευή είναι ενισχυμένη με ατσάλι.

Η μπαταρία του iPhone 5C είναι λίγο μεγαλύτερη σε σχέση με το iPhone 5.

Όσο για την κάμερα, θα διαθέτει 3x zoom, ενώ θα είναι ιδανική για περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει καλός φωτισμός.

Και η τιμή του; 99 δολάρια στην έκδοση των 16 GB (το φθηνότερο iPhone που έγινε ποτέ) και 199 δολάρια στην έκδοση των 32 GB, ενώ οι επιπλέον πλαστικές θήκες θα κοστίζουν 29 δολάρια.

Και τώρα, η στιγμή που όλοι οι Apple fans περίμεναν: Η παρουσίαση του iPhone 5S ! Επιβεβαιώνοντας τις φήμες, η Apple θα το διαθέσει σε τρία χρώματα: Ασημένιο, μαύρο και... το πολυαναμενόμενο χρυσό !

Εδώ το αλουμίνιο παραμένει στην εξωτερική κατασκευή.

Ο νέος επεξεργαστής Α7 είναι δύο φορές πιο γρήγορος από τον Α6 του iPhone 5, τόσο στις εφαρμογές, όσο και στα γραφικά. Συνολικά, το iPhone 5S θα είναι 40 φορές πιο γρήγορο σε σχέση με το πρώτο iPhone, ενώ σε ό,τι αφορά τα γραφικά θα είναι 56 φορές πιο γρήγορο ! Από τις πρώτες (εντυπωσιακές) εικόνες μάλιστα του νέου Infinity Blade στην οθόνη του iPhone 5S, φαίνεται πως οι ισχυρισμοί της Apple επιβεβαιώνονται. Οι λεπτομέρειες του παιχνιδιού δείχνουν πολύ προσεγμένες.

Ένα νέο στοιχείο του iPhone 5S θα είναι ο επεξεργαστής κίνησης Μ7, που λειτουργεί παράλληλα με τον Α7, και θα επιτρέπει μία σειρά από νέες εφαρμογές υγείας και άσκησης. Θα αντιλαμβάνεται και θα επεξεργάζεται ανά πάσα στιγμή τις κινήσεις του ιδιοκτήτη του.

Η μπαταρία του θα διαρκεί 250 ώρες σε αναμονή, 10 ώρες με χρήση 3G ομιλίας, και 8 ώρες με χρήση πλοήγησης 3G.

Εντυπωσιακή δείχνει και η νέα κάμερα του iPhone 5S, που θα μπορεί να παίρνει πολλαπλές φωτογραφίες με μία λήψη - "slow motion camera", όπως την περιέγραψε η Apple. Επιπλέον, σε πραγματικό χρόνο θα αναλύονται αυτόματα στοιχεία της φωτογραφίας και θα πραγματοποιείται αυτόματη σταθεροποίηση της φωτογραφίας, ώστε να διατηρούνται τα φυσικά χρώματα.

Όσο για τον περίφημο "αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος", που ακουγόταν εδώ και μήνες, η φήμη επιβεβαιώθηκε: Το σύστημα Touch ID "διαβάζει" το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη με εξαιρετική λεπτομέρεια και ο αισθητήρας του βρίσκεται κάτω από το κουμπί Home. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι ο χρήστης θα μπορεί να ξεκλειδώνει το κινητό του απλά πατώντας το κουμπί Home, καθώς το δακτυλικό του αποτύπωμα θα σκανάρεται επιτόπου και θα αναγνωρίζεται από τον αισθητήρα.

Μάλιστα, το TouchID θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αγορές από το iTunes. Που σημαίνει, τέρμα τα passcodes !

Και η τιμή του 5S; 199 δολάρια στην έκδοση των 16 GB, 299 δολάρια για την έκδοση των 32 GB και 399 δολάρια για την έκδοση των 64 GB (με διετές συμβόλαιο). Οι νέες δερμάτινες θήκες θα κοστίζουν 39 δολάρια.

Αμφότερα τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν στις 20 Σεπτεμβρίου σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη και Μεγάλη Βρετανία. Τον Δεκέμβριο θα κυκλοφορήσει σε 100 χώρες, μεταξύ των οποίων λογικά θα είναι και η Ελλάδα.

Το event κλείνει με μία ζωντανή εμφάνιση του Έλβις Κοστέλο. "Πριν κλείσουμε αυτή τη μέρα, θα ήθελα να επιστρέψουμε στη μουσική. Πραγματικά αγαπάμε τη μουσική. Και λατρεύουμε να τη γιορτάζουμε με εξαιρετικούς καλλιτέχνες", ανέφερε ο Τιμ Κουκ παρουσιάζοντας τον γνωστό τραγουδιστή.

Η ανάρτηση αυτή θα ανανεώνεται συνεχώς, ώστε να μάθετε πρώτοι όλα τα νέα χαρακτηριστικά των νέων iPhone.