Η Google αρνείται να κατεβάσει το Pirate Bay!

Έναν απρόσμενο σύμμαχο στη μάχη τους εναντίον των εταιρειών που προσπαθούν να προστατεύσουν τα πνευματικά τους δικαιώματα βρήκαν οι διαχειριστές του Pirate Bay, στο πρόσωπο της Google.

Η ένωση των βρετανικών δισκογραφικών εταιρειών BPI μέσα στον προηγούμενο χρόνο έχει ζητήσει από την Google να αφαιρέσει από τα αποτελέσματα αναζήτησής της περισσότερες από 30 εκατομμύρια URLs, με την Google να μην αρνείται στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα απάντησε αρνητικά στο αίτημα της BPI να αφαιρέσει και την αρχική σελίδα του Pirate Bay.

Πρόκειται βέβαια για ένα μάλλον παράδοξο αίτημα, καθώς όλοι γνωρίζουν πως μέσω του Pirate Bay εκατομμύρια χρήστες κατεβάζουν δωρεάν μουσική, ταινίες, παιχνίδια και άλλα προϊόντα, όμως καθαυτή η αρχική σελίδα του Pirate Bay δεν έχει τέτοιο περιεχόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τέσσερα χρόνια η αρχική σελίδα του Pirate Bay είχε αποσυρθεί προσωρινά από τα αποτελέσματα αναζήτησης του Google, μετά από φερόμενο αίτημα εταιρείας, η οποία ωστόσο αργότερα αρνήθηκε πως είχε ζητήσει κάτι τέτοιο, και η homepage του δημοφιλούς site επέστρεψε στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αυτή τη φορά, η Google δεν μπήκε καν στον κόπο...