New York Times: Ο Λάνθιμος ανάμεσα στους κορυφαίους του κινηματογράφου

Ο ελληνικός κινηματογράφος ανέκαθεν είχε να παρουσιάσει αξιόλογους εκπροσώπους. Αρκετές είναι οι φορές μάλιστα που λάβαμε σημαντικές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ με πιο πρόσφατη αυτή του Αλέξανδρου Αβρανά στο Φεστιβάλ Βενετίας με το “miss Violence”.

“Αν και η πολιτική και οικονομική καταστροφή της χώρας του δεν είναι φανερές στις Άλπεις ή στον Κυνόδοντα, ο Λάνθιμος αποτελεί κομμάτι μιας γενιάς Ελλήνων κινηματογραφιστών που μεγάλωσαν σε μια περίοδο βαθιάς και τρομακτικής κρίσης. Και το αίσθημα της δυσφορίας του να ζεις σε συνθήκες κούφιων νοημάτων και αποκλεισμένων πιθανοτήτων, στοιχειώνει τους χαρακτήρες του, ειδικά τους νεότερους” γράφει στο αφιέρωμά της η Νew York Times σε δημοσίευμά της.

Η εφημερίδα καλεί τους αναγνώστες να περιμένουν τη νέα ταινία του Γ.Λάνθιμου, Lobster, λέγοντας: "Ανακαλύψτε έναν εντελώς καινούριο τρόπο να μετράτε τον χρόνο, με τη βοήθεια των πρώτων φιλμ αυτού του σκηνοθέτη".

Όπως αναφέρουν οι New York Times, ζούμε σε μία εποχή που η κινηματογραφική παραγωγή έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με χιλιάδες ταινίες να γυρίζονται κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η ποιότητα του σύγχρονου σινεμά είναι τόσο συναρπαστική, τη στιγμή που η ποσότητα είναι τρομακτική.

Στην ίδια λίστα με το Γιώργο Λάνθιμο βρίσκονται και οι : Ντι Ρις, Πάμπλο Λαραιν, Αντριου Μπουτζάλσκι, Κορνέλιου Πουρουμπόιου, Γιοακίμ Τρίερ, Σάρα Πόλεϊ, Αλισον Κλέιμαν, Ματίας Πινιέιρο, Τζέι Σι Τσάντορ, Σεμπάστιαν Σίλβα, Μπεν Ζάιτλιν, Να Χονγκ-τζιν, Μπάρι Τζένκινς, Αντριου Χέι, Μάρεν Αντε, Μαλίκ Μπεντζελούλ, Τέρενς Νανς, Λιξίν Φαν, Μία Χάνσεν Λαβ.