Στη δικαιοσύνη η παραχώρηση της άδειας για τα κρατικά λαχεία

Στη δικαιοσύνη φτάνει η υπόθεση της σύμβασης παραχώρησης των κρατικών λαχείων, μετά τις καταγγελίες από την κοινοπραξία Emma Delta.

Πρόκειται για την παραχώρηση 12ετούς άδειας για τα λαχεία έναντι τιμήματος 190 εκατ. ευρώ. στην εταιρεία Ελληνικά Λαχεία ΑΕ που συστήθηκε από τη σύμπραξη ΟΠΑΠ-Intralot-Scientific Games International. Η Emma Delta, η κοινοπραξία που πλειοδότησε για το 33% του ΟΠΑΠ, αμφισβητεί τις συμβάσεις που υπεγράφησαν και αντέδρασε με σειρά εξωδίκων τα οποία κοινοποίησε και στον Άρειο Πάγο.

Η εταιρεία είχε προχωρήσει σε ανταλλαγή εξωδίκων και πριν την υπογραφή της σύμβασης με το ΤΑΙΠΕΔ για το 33% του ΟΠΑΠ, θεωρώντας μη επωφελείς για τον ΟΠΑΠ τους όρους της σύμβασης παραχώρησης των λαχείων. Πρόσφατα επανήλθε συγκεντρώνοντας σε μία ογκώδη αναφορά όλες τις ενστάσεις της για τις συμβάσεις αυτές, συμπεριλαμβάνοντας και τα εξώδικα που είχαν ανταλλαγεί αλλά και πολλές καταγγελίες για πολλά σχετικά ζητήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Emma Delta κατήγγειλε μεταξύ άλλων αυθαίρετα καθορισμένες αμοιβές που υπερβαίνουν τις διεθνείς επικρατούσες τιμές αλλά και καταστρατήγηση θεμελιωδών όρων της σύμβασης παραχώρησης για τα λαχεία μέσω της σύμβασης για τη σύσταση της εταιρείας διαχείρισής τους.