Άσαντ: Δεν είμαι μόνος μου στην περιοχή…

Προειδοποιητικές βολές για διευρυμένα αντίποινα της Συρίας απέναντι στην επερχόμενη επίθεση των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ, σε συνέντευξη του στο αμερικανικό δίκτυο CBS .

Ο Σύρος πρόεδρος προειδοποίησε για "διαφορετικές μορφές αντιποίνων, με άμεσες και έμμεσες συνέπειες" ,  επισημαίνοντας ότι αν υπάρξουν στρατιωτικά πλήγματα, οι Αμερικανοί θα πρέπει "να περιμένουν τα πάντα".

"Η συριακή κυβέρνηση δεν είναι ο μόνος παράγοντας στην περιοχή. Υπάρχουν διάφορες πλευρές, διάφορες θρησκευτικές ομάδες, διάφορες ιδεολογίες", είπε ο Σύρος πρόεδρος, εννοώντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να φοβούνται όχι μόνο τον ίδιο, αλλά την Αλ Κάιντα, η οποία θα επωφελούνταν από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, εξαιτίας της αμερικανικής επίθεσης.

"Τι προσφέρουν οι πόλεμοι στην Αμερική; Τίποτα. Μία επίθεση τώρα εναντίον μας, είναι αντίθετη με τα συμφέροντα της Αμερικής. Γιατί; Είναι ένας πόλεμος που θα καταλήξει να υποστηρίζει την Αλ Κάιντα και τους ανθρώπους που σκότωσαν Αμερικανούς την 11η Σεπτεμβρίου", είπε χαρακτηριστικά ο Άσαντ.

"Θα πρόκειται για άμεση υποστήριξη της τρομοκρατικής οργάνωσης" είπε ο σύρος πρόεδρος, βρίσκοντας την αχίλλειο πτέρνα των Αμερικανών.

Παράλληλα, ο Άσαντ αρνήθηκε ότι η κυβέρνησή του εμπλέκεται στην επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου, όμως σημείωσε ότι ενδέχεται να τα χρησιμοποιήσει για να αμυνθεί,  "αν οι αντάρτες ή τρομοκράτες στην περιοχή, ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα, διαθέτει χημικά όπλα και τα χρησιμοποιεί. "Δεν είμαι προφήτης, δεν μπορώ να σας πω τι θα συμβεί", είπε χαρακτηριστικά.

"Οι Ρώσοι έχουν εντελώς διαφορετικές αποδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες", υπογράμμισε ο Άσαντ και κάλεσε του αμερικανούς βουλευτές —που αναμένεται να εξετάσουν την πρόταση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα όσον αφορά μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία— να "ζητήσουν από την κυβέρνηση αληθινές αποδείξεις".