Προεκλογικές υποσχέσεις κατά του… θορύβου από τη Μέρκελ

Δύο εβδομάδες πριν τις γερμανικές εκλογές- αν και οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ διατηρούν το προβάδισμα στις μετρήσεις - η κυβέρνηση υπόσχεται στους πολίτες ακόμα και μέτρα κατά των ενοχλητικών θορύβων. 

"Ένας στους δύο Γερμανούς ενοχλείται από τη φασαρία και αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε" δήλωσε η καγκελάριος της χώρας σε προεκλογική της ομιλία.

Ο θόρυβος και η αντιμετώπισή του βρίσκεται ψηλά στην προεκλογική ατζέντα όχι μόνο των Χριστιανοδημοκρατών αλλά και των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και των ακροδεξιών Die Linke, οι οποίοι υπόσχονται να κάνουν τους δρόμους αλλά και τους ουρανούς των Γερμανικών πόλεων,  ακόμα πιο ήσυχους από ότι ήδη είναι.

Το CDU σκοπεύει να ενισχύσει το νυχτερινό...σιωπητήριο, αυξάνοντας τις ώρες κοινής ησυχίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το επόμενο πρωί ενώ σχεδόν όλα τα κόμματα υπόσχονται ηχομονωτικά υλικά σε δρόμους, πάρκα, παιδικές χαρές και όπου όλου παράγονται θόρυβοι,επικίνδυνοι για την δημόσια, ψυχική υγεία.

Μάλιστα, οι Αριστεροί έχουν προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα, προτείνοντας την απαγόρευση των νυκτερινών πτήσεων πάνω από τους ουρανούς των Γερμανικών πόλεων.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι θόρυβοι οι οποίοι επιτρέπονται και κατοχυρώνονται δια νόμου. 

"Ο θόρυβος από τα παιδιά που παίζουν στις αυλές των νηπιαγωγείων δεν είναι επιβλαβής για το περιβάλλον" αναφέρεται χαρακτηριστικά στον ισχύοντα νόμο και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, υπόσχεται ο κυβερνητικός συνασπισμός.