Βρέθηκε τυχαία ζωντανός στις Άνδεις, 4 μήνες μετά την εξαφάνιση του

Μπροστά σε έναν αποστεωμένο και αφυδατωμένο άνδρα βρέθηκαν οι άνδρες της Περιβαλλοντικής υπηρεσίας της Αργεντινής, όταν έφτασαν με ελικόπτερο σε κορυφή των Άνδεων για να καταγράψουν την ποσότητα και την ποιότητα του χιονιού.

Ο 58χρονος Raul Fernando Gomez Circunegui, ακούγοντας τον ήχο των ελικοπτέρων βγήκε σερνάμενος από ένα καταφύγιο και βρέθηκε μπροστά στους σωτήρες του εντελώς τυχαία.  

Ο Ουρουγουανός άνδρας (φωτ.) εξαφανίστηκε τον Μάιο, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τα βουνά των Άνδεων από τη Χιλή στην Αργεντινή. 

Ο  Gomez χάθηκε στη χιονοθύελλα, όταν χάλασε η μοτοσικλέτα του και δεν είχε τρόπο να διασχίσει την οροσειρά. 

Βρήκε ένα καταφύγιο, σε υψόμετρο πάνω από 2.800 μέτρα και έκτοτε ζούσε εκεί, εξαφανισμένος και αγνοούμενος. Ο Gomez επέζησε μέσα σε πολικό ψύχος, τρώγοντας ότι προμήθειες βρήκε στο καταφύγιο και ό, τι άλλο θα μπορούσε να πιάσει, συμπεριλαμβανομένων των αρουραίων.

Ο 58χρόνος άνδρας μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο αδύναμος, αφυδατωμένος και έχοντας χάσει 20 κιλά, αλλά οι γιατροί λένε ότι θα αναρρώσει πλήρως. 

Ο ίδιος ο Gomez, λέει ότι δεν το πιστεύει ακόμα ότι σώθηκε. Όταν οι γιατροί τον ρώτησαν αν πιστεύει στο Θεό, απάντησε: "Μέχρι σήμερα ήμουν άθεος. Τώρα όμως πιστεύω".