Ποιες είναι οι ερωτογενείς μας ζώνες; Όχι αυτές που νομίζετε!

Ποιες είναι οι πιο ερωτογενείς ζώνες του ανθρώπινου σώματος; Όχι αυτές που νομίζετε ή μάλλον όχι μόνον αυτές που νομίζετε.

Ναι εκτός από τις προφανείς - που ο Αδάμ και η Εύα έκρυβαν με φύλλο συκής- υπάρχουν και κάποιες που είναι υπεράνω υποψίας.

Διεθνής μελέτη δυο βρετανικών πανεπιστημίων και ενός από τη Νότιο Αφρική κάλεσαν 800 συμμετέχοντες να αξιολογήσουν ποιες είναι οι ζώνες που όταν τους χαϊδεύει ο σύντροφός τους ο ερωτισμός... χτυπά κόκκινο!

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα αξιολόγησαν ως πρώτη τη ζώνη των γεννητικών οργάνων, κατόπιν τα χείλη, τα αυτιά, το εσωτερικό των μηρών και μετά - με μικρή διαφορά- η ωμοπλάτη.

Εντυπωσιακό είναι ότι στο σύνολο τους οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τα πόδια ως τη λιγότερο ερωτογενή ζώνη. Και αν σκέφτεστε πόσο υπέροχο θέαμα είναι ένα ζευγάρι πόδια πάνω σε δυο ψηλοτάκουνες γόβες, οι επιστήμονες έχουν την απάντηση: άλλο βλέπω, άλλο αγγίζω ή με αγγίζουν. Μπορεί τα πόδια και τα παπούτσια να είναι ένα σύνηθες φετίχ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι ερωτογενής ζώνη, ότι δηλαδή έχει νευρικές απολήξεις τέτοιες που να προκαλούν ερωτική διέγερση με το άγγιγμά τους.

Η πιο σημαντική ανακάλυψη όλων όμως είναι η εξής: οι διαφορές ως προς τις επιλογές των ερωτογενών ζωνών, δεν διέφεραν από πολιτισμό σε πολιτισμό, εθνικότητα σε εθνικότητα ή ανάλογα με άλλους, πολιτισμικούς παράγοντες όπως η θρησκεία.

Αυτό σημαίνει σύμφωνα με τους επιστήμονες ότι οι ερωτογενείς ζώνες είναι γενετικά προκαθορισμένες στο είδος μας και δεν επηρεάζονται από την πολιτισμική εμπειρία ή τις εμπειρίες της ζωής μας.

Και μια χρήσιμη και εφαρμόσιμη συμβουλή που προέκυψε από την έρευνα: η ιδανική ταχύτητα ενός χαδιού είναι 5 εκατοστά το δευτερόλεπτο. Try this at home!