Στο ίδιο μήκος κύματος Ομπάμα και Ολάντ

Την εκτίμησή του προς τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε  ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, για την υποστήριξή του στην πρόταση των ΗΠΑ για στρατιωτική επέμβαση στο έδαφος της Συρίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε μετά το τέλος της συνόδου των G-20 στην Αγία Πετρούπολη, στο περιθώριο της οποίας είχε και συνάντηση με τον Ολάντ, ότι η σχεδιαζόμενη επέμβαση “θα είναι περιορισμένη”, και θα γίνει ως απάντηση σε “αυτές τις ειδεχθείς πράξεις”.

Ο Ολάντ δήλωσε από την πλευρά του στους δημοσιογράφους ότι για την ανάληψη δράσης εναντίον της Συρίας είναι απαραίτητη μια όσο το δυνατόν πιο ευρεία συμμαχία, ενώ πρόσθεσε ότι αν δεν υπάρξει απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα υπάρχει ο κίνδυνος για μια νέα τέτοια επίθεση.

Εξάλλου, σύμφωνα με το blog της προεδρίας της Βραζιλίας, ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε στο περιθώριο της συνόδου να δώσει απάντηση στις ανησυχίες των ομολόγων του της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ και του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο, αναφορικά με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων από την αμερικανική υπηρεσία εθνικής ασφάλειας (NSA). Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ρούσεφ ανέφερε πως ο Ομπάμα της είπε ότι θα αναλάβει προσωπικά και άμεσα την ευθύνη της έρευνας για να εξακριβωθεί η ευστάθεια των κατηγοριών, ενώ δεσμεύθηκε να δώσεις απαντήσεις μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.