«Δεν πρέπει να διαταραχθεί η υγεία του Γιάννη γιατί μπορεί να μην είναι στην ομάδα»

«Δεν πρέπει να διαταραχθεί η υγεία του Γιάννη γιατί μπορεί να μην είναι στην ομάδα»

Οδηγός το ματς ΗΠΑ-Τουρκία για τον επόμενο αντίπαλο της Εθνικής

Λίγη ώρα μετά τη νίκη-πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος επί της Νέας Ζηλανδίας στους «16» του Μουντομπάσκετ 2019, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναφέρθηκε στη διαχείριση του Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και στο ματς της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, που θα είναι «οδηγός» για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

«Είχαμε πει δυναμική κίνηση προς το καλάθι. Να κάνουμε επιθέσεις στο 1 vs 1 για τους φθείρουμε. Ο Φοτού χρεώθηκε με 3 φάουλ, κάτι που έπρεπε να χτυπήσουμε. Φτάσαμε σε μια σημαντική νίκη. Από δυνάμεις είμαστε πάρα πολύ καλα. Δεν θα πρέπει να χάνουμε τις μεγάλες διαφορές. Η Νέα Ζηλανδία μπορεί να κάνει ζημιές απο τα τρίποντα. Δεν πρόκειται να σε σκοτώσει κάπως αλλιώς. Σκοράρουν πολύ, από 88 μέχρι 102 πόντους. Αυτό τα λέει όλα για την ομάδα.

Βλέπουμε όποιος δεν προσέχει, θα έχει πρόβλήμα. Θα πάμε διαφορετικά με ΗΠΑ, θα χρησιμοποιήσουμε και άλλες μορφές άμυνας με ΗΠΑ. Με τους Αμερικανούς πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να φτιάξουμε το παιχνίδι μας. Οδηγός το ματς τους με την Τουρκία. Χρησιμοποίησαν zone prese και ζώνες προσαρμογής. Θα διαβάσουμε το ματς με τους Τούρκους για να στήσουμε το καλύτερο δυνατό πλάνο».

«Ο Γιάννης είναι σημαντικός, όπως και η υγεία του. Δεν πρέπει να διαταραχθεί η υγεία του Γιάννη, γιατί μπορεί να μην είναι στην ομάδα. Να κερδίζουμε χρόνο όχι εις βάρος της ομάδας. Όλα λειτουργήσαν πιο εύκολα. Με τους Αμερικάνους θα πρέπει να κερδίσουμε τις μπάλες. Τα σουτ βγήκανε πάλι σε καλές θέσεις. Πάμε στη Σενζέν για να εστιάσουμε σε ένα καινούριο τουρνουά. Η Τσεχία δυσκόλεψε πολύ την Τeam USA και υπήρχαν κάποια σφυρίγματα υπέρ των Αμερικανών σε αυτό το ματς.»