Bloomberg: Το ελληνικό ebay και τα στοιχειωμένα κτίρια

Με  τον πύργο- φάντασμα της οδού Σμολένσκυ στο Φάληρο που πουλάει το ΤΑΙΠΕΔ ασχολείται δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg και αναφέρεται στην πορεία των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα.

Το πράκτορειο γράφει ότι "οι Ελληνες πωλούν ακίνητα σε ιστοσελίδες σαν το ebay, για να αποφύγουν το φάντασμα του χρέους".

"Η Ελλάδα προσπαθεί να αποκρούσει την κριτική πως δεν κάνει πολλά για να πουλήσει ακίνητη περιουσία, όρος ο οποίος συμπεριλαμβάνεται μέσα στα πακέτα στήριξης που έχει λάβει", σημειώνει το δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα, σημειώνει πως οι αποκρατικοποιήσεις δεν έχουν φέρει τα έσοδα που απαιτούν οι δανειστές λόγω της γραφειοκρατίας, της έλλειψης ζήτησης και  των συχνών καθυστερήσεων,.

"Για περίπου 1.000 κατοικίες, γραφεία και κτίρια τα οποία ανήκουν στο κράτος, οι διαδικτυακοί πλειστηριασμοί θεωρούνται ο καλύτερος τρόπος για να τα μεταβιβάσει το κράτος" επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται τις δηλώσεις του εντεταλμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ Ανδρέα Ταπραντζή, ο οποίος αποκαλεί τις ηλεκτρονικές διαδικασίες ως "το ebay για τα ελληνικά ακίνητα".

Το δημοσίευμα κλείνει σχολιάζοντας την πιθανότητα να τοποθετηθεί ένας ξένος μάνατζερ στο ΤΑΙΠΕΔ, ιδιαίτερα μετά την απομάκρυνση του Στέλιου Σταυρίδη.

Αυτό ανέφερε ο κ. Ταπραντζής στο Bloomberg, είναι πως το ΤΑΙΠΕΔ αναζητά οικονομικούς συμβούλους, καθώς η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα δεν έχει μόνο "φαντάσματα τα οποία την στοιχειώνουν, αλλά στην καλύτερη περίπτωση είναι νεκρή".