Η φωνή

Η φωνή

Σε ηλικία πέντε χρόνων τραγουδούσε στο πιάνο μπαρ των γονιών της και στα δεκαοκτώ της ήταν ήδη superstar. Η μεγάλη ντίβα του τραγουδιού Celine Dion με την αγγελική φωνή παρά το γεγονός ότι σήμερα δεν πρωταγωνιστεί στα charts παραμένει μία από τις πιο δημοφιλείς τραγουδίστριες ενώ το όνομά της φιγουράρει σχεδόν κάθε χρόνο στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους καλλιτέχνες με τα περισσότερα κέρδη.  

Το μικρότερο από τα δεκατέσσερα παιδιά του Adhemar και της Therese, Celine Marie Claudette Dion γεννήθηκε το Μάρτιο του 1968 στο Quebec του Canada. Οι γονείς της είχαν δημιουργήσει το μουσικό συγκρότημα Dion's Family και περιόδευαν σε όλον τον Καναδά όταν ακόμα η Celine ήταν βρέφος. Όταν η Celine ήταν πέντε χρόνων η οικογένειά της άνοιξε ένα πιάνο μπαρ, στο οποίο έκανε τις πρώτες της εμφανίσεις μαγεύοντας με το ταλέντο της τους πελάτες. Σε ηλικία 12 χρόνων ηχογράφησε ένα τραγούδι και το έστειλε στο manager και παραγωγό Rene Angelil, ο οποίος είχε "χτίσει" στο παρελθόν την καριέρα της δημοφιλούς γαλλίδας τραγουδίστριας Ginette Reno. Αφού άκουσε το τραγούδι την κάλεσε να τη γνωρίσει από κοντά και αμέσως υπέγραψε συμβόλαιο μαζί της με την προϋπόθεση ότι θα έχει τον πλήρη έλεγχο στην καριέρα της. Ήταν τόσο σίγουρος για τις δυνατότητές της που έβαλε υποθήκη το σπίτι του προκειμένου να χρηματοδοτήσει το ντεμπούτο album της "La Voix du bon Dieu" (Η φωνή του Θεού).

Μέχρι το 1983, η Celine είχε γίνει η πρώτη Καναδή τραγουδίστρια με χρυσό δίσκο στη Γαλλία ενώ το 1984 πρόσθεσε στην ήδη εντυπωσιακή λίστα με τα επιτεύγματά της μια εμφάνιση προς τιμή του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ, κατά την επίσκεψή του στο Quebec.

Το 1988 η Dion, η οποία ήταν superstar στην πατρίδα της, κέρδισε στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Δουβλίνο και λίγο μετά εδραίωσε τη διεθνή επιτυχία της με την κυκλοφορία του soundtrack της ταινίας της Disney "Beauty and the Beast" για το οποίο κέρδισε ένα Oscar κι ένα Grammy. Εν τω μεταξύ είχε ξεκινήσει η ερωτική σχέση της με τον κατά 26 χρόνια μεγαλύτερό της Rene με τον οποίο αρραβωνιάστηκαν το 1991 και παντρεύτηκαν τρία χρόνια μετά.

Το 1990 η Celine ηχογράφησε το πρώτο αγγλόφωνο album με τίτλο "Unison", το οποίο πώλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε όλον τον κόσμο. Το album "The Colour of My Love" με το single "Think Twice" ήταν για πέντε εβδομάδες στο νούμερο ένα κάτι που είχαν καταφέρει οι Beatles το 1965 ενώ το album "Let’ s talk about love" με το πιο γνωστό ίσως τραγούδι της "My Heart Will Go On" από την ταινία "Titanic", πώλησε 31 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και το τραγούδι κέρδισε Grammy και Oscar. 

To 1999 η Celine αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από την καριέρα της και να αφοσιωθεί στο σύζυγό της ο οποίος έδινε μάχη με τον καρκίνο του λάρυγγα και δύο χρόνια μετά ήρθε στον κόσμο ο γιος τους Rene–Charles. 

Το 2002 επέστρεψε στο προσκήνιο με το album "A New Day Has Come" και τον επόμενο χρόνο συμφώνησε να κάνει ζωντανές εμφανίσεις πέντε ημέρες την εβδομάδα για τα επόμενα τρία χρόνια στο Las Vegas. Όταν ολοκληρώθηκαν οι εμφανίσεις της, ύστερα από πέντε χρόνια τελικά, ξεκίνησε την περιοδεία της σε όλον τον κόσμο. Η Celine ταξίδεψε σε 25 χώρες χαρίζοντας απίστευτες στιγμές σε εκατομμύρια θαυμαστές της.

Το 2009 η Celine έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί της αλλά δυστυχώς απέβαλε και το Φεβρουάριο του 2010 αποκάλυψε ότι προσπαθεί να μείνει έγκυος με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες, το 2010 έφερε τελικά στον κόσμο τα δίδυμα Eddy και Nelson που πήραν τα ονόματά τους από τον οικογενειακό φίλο του ζευγαριού Eddy Marnay και το Nelson Mandela. Το Δεκέμβριο του 2010 εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Hello με τους γιους της.

To Φεβρουάριο του 2011 η Dion και η οικογένειά της έφθασαν στο Las Vegas καθώς η τραγουδίστρια συμφώνησε να εμφανιστεί εκεί για τρία χρόνια δίνοντας 70 παραστάσεις το χρόνο.

Η Dion υποστηρίζει πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις σε όλον τον κόσμο. Το 1982 δημιούργησε το ίδρυμα Canadian Cystic Fibrosis Foundation (CCFF), με το οποίο είναι συναισθηματικά δεμένη καθώς η ανιψιά της Karine έφυγε από την ινοκυστική νόσο στα 16 της χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τον τυφώνα Katrina δώρισε ένα εκατομμύριο δολάρια στα θύματα όπως είχε κάνει και το 2004 με το τσουνάμι ενώ το 2008 μετά το σεισμό στην Κίνα δώρισε εκατό χιλιάδες δολάρια στο China Children & Teenagers Fund και έστειλε ένα γράμμα στο οποίο εξέφραζε τη συμπαράστασή της.