Έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ο Μπόρις Τζόνσον

Έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ο Μπόρις Τζόνσον

Ο βουλευτής Φίλιπ Λι αποχώρησε από τους Τόρις και προσχώρησε στους Φιλελεύθερους

Σε νέες περιπέτειες μπαίνει η Μεγάλη Βρετανία, με ορατό πλέον το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς οι Τόρις του Μπόρις Τζόνσον έχασν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μετά την αποχώρηση σήμερα από το κόμμα του Φίλιπ Λι.

Ο «αντάρτης» βουλευτής των Συντηρητικών εγκατέλειψε το Συντηρητικό κόμμα και εντάσσεται στους Φιλελεύθερους. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Indepedent, ο Φίλιπ Λι συγκαταλεγόταν μεταξύ των «ανταρτών» των Τόρις, που διαφωνούσαν κάθετα με το ενδεχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ.

Ο πρώην υπουργός και υποστηρικτής της ΕΕ, μπήκε σήμερα Τρίτη στη Βουλή των Κοινοτήτων και κάθισε δίπλα στον Τζο Σουίνσον των Φιλελευθέρων, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την μετακίνησή του. Σε δήλωσή του ήταν λάβρος κατά του πρώην κόμματος του και του Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας ότι «το κόμμα στο οποίο προσχώρησα το 1992, δεν είναι το κόμμα, από το οποίο αποχωρώ σήμερα».

Συνέχισε δε λέγοντας, ότι «αυτή η κυβέρνηση επιδιώκει επιθετικά ένα επιζήμιο Brexit με απροκατάληπτα μέσα. Θέτει αδικαιολόγητα σε κίνδυνο τις ζωές και τα εισοδήματα των πολιτών και θέτει αδικαιολόγητα σε κίνδυνο την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου». Καταλήγοντας δε αναφέρει, ότι η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον «υπονομεύει την οικονομία, τη δημοκρατία και τον ρόλο της χώρας μας στον κόσμο. Χρησιμοποιεί πολιτική χειραγώγισης, εκφοβισμό και ψέματα. Και κάνει αυτά τα πράγματα, με έναν σκόπιμο και σκεπτόμενο τρόπο».