Οι άλλοι μελετούσαν επίθεση στη Συρία, ο Μακ Κέιν έπαιζε… πόκερ στο κινητό

Η αλήθεια είναι ότι το να κάθεσαι σε μία καρέκλα επί τρεις και πλέον ώρες και να ακούς απόψεις για την επικείμενη επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία δεν είναι και το πιο ενδιαφέρον πράγμα του κόσμου. Όμως και το να παίζεις παιχνίδια στο κινητό αντί να προσέχεις τη συζήτηση δεν είναι και ό,τι πιο ευγενικό – ειδικά αν είσαι βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ.

Αυτό ακριβώς συνέβη με τον γερουσιαστή και αντίπαλο του Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του 2008, Τζον Μακ Κέιν, ο οποίος “συνελήφθη” από τον φακό της Washington Post να παίζει παιχνίδι πόκερ στο κινητό του, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η χθεσινή ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας για το σχεδιασμό της επέμβασης στη Συρία.

Τουλάχιστον, ο Μακ Κέιν όχι μόνο παραδέχθηκε το προφανές, αλλά το αντιμετώπισε και με χιούμορ, σχολιάζοντας στο Twitter: “Σκάνδαλο! Πιάστηκα να παίζω παιχνίδι στο iPhone σε τρίωρη και πλέον ακρόαση στη Γερουσία – και το χειρότερο είναι ότι έχασα!”.

Παράλληλα, μιλώντας στο CNN, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής εξήγησε πως κάποιες φορές βαριέται και καταφεύγει στα παιχνίδια του κινητού του, επαναλαμβάνοντας ότι “το χειρότερο είναι ότι έχασα χιλιάδες δολάρια στο παιχνίδι”, και διευκρινίζοντας ότι τα λεφτά αυτά δεν ήταν πραγματικά.