Dreamgirl

Dreamgirl

Το 2008 τα κέρδη της άγγιξαν τα 80 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας ακόμα και τη Madonna. Το 2009 το όνομά της φιγούραρε στη θέση νούμερο 4 στη λίστα του Forbes με τους 100 πιο καλά αμειβόμενους star ενώ το 2010 ήταν στη θέση νούμερο 9 με τις πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη. Την ίδια χρόνια, στα βραβεία Grammy σημείωσε ρεκόρ κερδίζοντας έξι τιμητικές διακρίσεις ενώ μέχρι σήμερα έχει βραβευτεί άλλες δέκα φορές. Η 32χρονη super star Beyoncé έχει διακριθεί τόσες πολλές φορές στην καριέρα της που πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να απαριθμήσει κάποιος όλες τις επιτυχίες της.

Η Beyoncé Giselle Knowles γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 1981 στο Houston του Texas. Ο πατέρας της Mathew Knowles ήταν διευθυντής πωλήσεων σε μια εταιρεία και η μητέρα της Tina είχε κομμωτήριο. H Beyoncé έδειξε το ταλέντο της στο τραγούδι πολύ πριν καν αρχίσει να μιλάει. Σαν παιδί πήρε μέρος σε αρκετούς τοπικούς διαγωνισμούς νέων ταλέντων κερδίζοντας αρκετά βραβεία. Σε ηλικία 8 χρόνων συνάντησε σε μία οντισιόν για ένα κοριτσίστικο group τη LaTavia Robertson, λίγο καιρό μετά μπήκαν στην παρέα τους η ξαδέρφη της Kelly Rowland και η LeToya Luckett και δημιούργησαν το συγκρότημα Girl's Tyme με manager τον πατέρα της Beyoncé. Αφού άλλαξαν αρκετά ονόματα κατέληξαν στο Destiny's Child και το 1997 εξασφάλισαν συμβόλαιο με την Columbia Records.

Το 1998 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με τίτλο "Destiny's Child" και σύντομα χάρη στα τραγούδια "Bills, Bills, Bills" και "Say My Name" έγιναν ένα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα της R&B. Παρά την επιτυχία που είχαν όμως υπήρχε αρκετή γκρίνια από τη Roberson και τη Luckett, οι οποίες κατηγορούσαν το Mathew ότι αντιμετώπιζε με πιο ευνοϊκό τρόπο την κόρη και την ανιψιά του. Τελικά οι δυο τους αποχώρησαν και αντικαταστάθηκαν από τη Michelle Williams και τη Farrah Franklin, η οποία έμεινε μέχρι το 2000.

H Beyoncé παράλληλα με την επιτυχία που απολάμβανε με το συγκρότημα άρχισε να καταπιάνεται και με άλλα projects. Το 2001 έκανε το υποκριτικό της ντεμπούτο με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεταινία του MTV "Carmen: A Hip Hopera" ενώ ένα χρόνο μετά εμφανίστηκε στην ταινία "Austin Powers in Goldmember" με το Mike Myers.

Tο 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο solo album της με τίτλο "Dangerously in Love", το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία και δέχθηκε εξαιρετικές κριτικές. Το album πώλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο ενώ κέρδισε πέντε βραβεία Grammy. Το 2004 οι Destiny's Child κυκλοφόρησαν το τελευταίο album τους με τίτλο "Destiny Fulfilled" και διαλύθηκαν επισήμως τον επόμενο χρόνο.

Το 2006 κυκλοφόρησε το δεύτερο album της με τίτλο "B'Day" από το οποίο ξεχώρισαν τα τραγούδια "Irreplaceable" και "Beautiful Liar ενώ την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε μαζί με τους Jennifer Hudson, Jaime Foxx και Eddie Murphy στην ταινία "Dreamgirls".

Το 2008 παντρεύτηκε το rapper Jay-Z σε μια μικρή ιδιωτική τελετή στη Νέα Υόρκη και στις 7 Ιανουαρίου του 2012 η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον ερχομό της κόρης τους Blue Ivy Carter.

Η νεόνυμφη συνέχισε να εργάζεται πιο σκληρά από ποτέ, προωθώντας την τελευταία της δουλειά με τίτλο "I am...Sasha Fierce" με τα δύο πασίγνωστα hits single "Ladies" και "If I Were a Boy" και επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη την ίδια χρονιά με το ρόλο του θρύλου της R&B Etta James στην ταινία "Cadillac Records".

Παράλληλα με την καριέρα της στη μουσική και τον κινηματογράφο λάνσαρε με τη μητέρα της τη σειρά ρούχων "House of Dereon" ενώ το 2010 κυκλοφόρησε το άρωμα "Heat". Η Beyoncé, γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο, την πρωτοχρονιά του 2010 τραγούδησε σε μια ιδιωτική συναυλία για τον ηγέτη της Λιβύης Muammar Qaddafi προσφέροντας την αμοιβή της στα θύματα του σεισμού στην Αϊτή. Το Μάρτιο του 2011 σταμάτησε τη συνεργασία της με τον πατέρα της και αργότερα το ίδιο έτος έφθασε για άλλη μια φορά στην κορυφή των charts με το album της "4".