Στις φλόγες η Πορτογαλία

Μια γυναίκα πυροσβέστης, ηλικίας μόλις 21 ετών, σκοτώθηκε και δύο συνάδελφοί της τραυματίστηκαν σήμερα στις μεγάλες πυρκαγιές της Πορτογαλίας, που καίνε από τις αρχές Αυγούστου.

Συνολικά πέντε πυροσβέστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες στις οροσειρές της κεντρικής Πορτογαλίας. Τέσσερα άτομα αγνοούνται και τα πύρινα μέτωπα έχουν ζώσει απειλητικά έξι χωριά στην οροσειρά Καραμούλου.  

Περίπου 1.400 πυροσβέστες και έξι ισπανικά και γαλλικά Καναντέρ, προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που έχουν κατακάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους,  αλλά το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, ο οποίος συναντήθηκε με τις τοπικές αρχές και έκανε λόγω για εμπρησμό.

“Γνωρίζουμε ότι πολλές από αυτές τις πυρκαγές είναι προϊόν εγκληματικής πράξης. Η ταυτόχρονη εμφάνιση πολλών εστιών φωτιάς, όπως έγινε σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο για διαφορετικές εκτιμήσεις”, υπογράμμισε ο πορτογάλος πρωθυπουργός.