Ο γιος του Άσαντ εμφανίζεται να προκαλεί τους Αμερικανούς μέσω Facebook

Τον γύρο του κόσμου κάνει επίμαχη ανάρτηση στο  Facebook, η οποία αποδίδεται στον 11χρονο γιο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. 

Στις 28 Αυγούστου, ο Χαφέζ Άσαντ φέρεται να έγραψε για τους Αμερικάνους: "Είπαν (θα επιτεθούν) σε 12 ώρες, περιμέναμε. Είπαν σε 48 ώρες, ακόμα περιμένουμε....Θέλω τοοόσο πολύ να επιτεθούν, γιατί θέλω να κάνουν αυτό το τεράστιο λάθος να ξεκινήσουν κάτι που δεν ξέρουν το τέλος του". 

Στη σελίδα του, ο γιος του Μπασάρ Αλ Άσαντ περιγράφει τον Αμερικανικό στρατό ως  "κάτι δειλούς με νέα τεχνολογία, που θεωρούν τους εαυτούς τους απελευθερωτές" και λέει ότι "ακόμα και σε περίπτωση χερσαίας εισβολής στη Συρία, ακόμα και αν μας καταστρέψουν τον στρατό, οι δυτικές δυνάμεις ποτέ δεν θα μπορέσουν να καταστρέψουν τα μικρά κομμάτια της αντίστασης, είναι το ποιοι είμαστε, εμείς γεννηθήκαμε για να πολεμάμε και να αντιστεκόμαστε". 

Σύμφωνα με τους New York Times, η αυθεντικότητα του λογαριασμού δε μπορεί να επιβεβαιωθεί, αλλά υπάρχουν ενδείξεις που συνηγορούν ότι ενδέχεται να είναι γνήσιος.

Στα στοιχεία του χρήστη αναφέρεται ότι ο κάτοχος του λογαριασμού φοίτησε  στη σχολή  Montesorri  στη Δαμασκό, μια λεπτομέρεια της οικογενειακής ζωής του Άσαντ, που αναφέρθηκε και σε ένα προφίλ της συζύγου του Bashar al-Assad, που παρουσίασε τον Φεβρουάριο του 2011,η Vogue. 

Επίσης, ο αριθμός των "φίλων" και των "like",  καθώς και τα σχόλια άλλων μελών της οικογένειας του Άσαντ- αλλά και παιδιών και εγγονών ανώτατων αξιωματούχων της Συρίας- οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πιθανόν να ανήκει στον γιο του Άσαντ.

Αν τελικά όντως το προφίλ και η ανάρτηση είναι αυθεντικές, τότε η επιστολή του 11χρονου Σύρου προσφέρει μια μοναδική εικόνα για το πώς σκέπτεται κάποιος που ανήκει στην πολιτικής ελίτ της χώρας.