Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας μπέρδεψε τον Άσαντ με τον… Σαντάμ !

Σίγουρα το ηχηρό “όχι” του βρετανικού κοινοβουλίου στην πρόταση του Ντέιβιντ Κάμερον για ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία ήταν ένα σοκ για την κυβέρνηση της Βρετανίας. Αλλά τόσο πολύ;

Εμφανιζόμενος στη βρετανική τηλεοπτική εκπομπή Newsnight, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Φίλιπ Χάμοντ, φαίνεται πως... ξέχασε εναντίον ποιου ήθελε η βρετανική κυβέρνηση να κινηθεί στρατιωτικά. Δύο φορές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ο Χάμοντ αναφέρθηκε στον πρώην ηγέτη του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, αντί του Σύριου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ !

Ο Χάμοντ μίλησε για την ανάγκη “να αποτραπεί η περαιτέρω χρήση χημικών όπλων από τον Σαντάμ Χουσεΐν”, ενώ ανέφερε πως “η Βρετανία δεν πρέπει να λάβει μέρος σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον του Σαντάμ Χουσεΐν”.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η γκάφα του Χάμοντ προκάλεσε "θύελλα" σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα από Βρετανούς που "διασκέδασαν" με το γεγονός.

Νωρίτερα, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας είχε κατηγορήσει για την καταψήφιση της κυβερνητικής πρότασης τον πρώην πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, σχολιάζοντας ότι ήταν αυτός που “δηλητηρίασε” την κοινή γνώμη με την επέμβαση στο Ιράκ, στην οποία η Βρετανία είχε συμμετάσχει ενεργά.