Την Μέρκελ “πλεύρισε” ο Ομπάμα για τη Συρία

Στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, τηλεφώνησε σήμερα Μπαράκ Ομπάμα και συνομίλησαν σχετικά με το καυτό θέμα της Συρίας, καθώς η Ουάσινγκτον επιδιώκει να βρει συμμάχους και να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση,  ενόψει μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής επιχείρησης. 

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ,  απέφυγε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη συζήτηση που είχαν οι δύο ηγέτες, ωστόσο το τηλέφωνο από τον Αμερικανό πρόεδρο έγινε μετά τη συζήτηση που είχε η Μέρκελ με τον σύμμαχο της Δαμασκού, Πούτιν, με σκοπό την προώθηση πολιτικής και όχι στρατιωτικής λύσης

Τις τελευταίες ημέρες, ο Ομπάμα έχει πολλαπλασιάσει τις επαφές του με ξένους ηγέτες και έχει μιλήσει τηλεφωνικά δύο φορές με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. Επικοινώνησε επίσης με τον πρόεδρο της Γαλλίας και με τους πρωθυπουργούς της Αυστραλίας και του Καναδά, ο οποίος επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται αν συμμετέχει σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.  

Ο Έρνεστ σημείωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα αποφασίσει το πώς θα αντιδράσει η Ουάσινγκτον στο θέμα της Συρίας, αφού λάβει υπόψη του τα αμερικανικά εθνικά συμφέροντα.