Αγιασμός και μετά “λουκέτο” στα σχολεία;

Έφτασε η ώρα να αποφασιστεί το εύρος των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών για τις αρχές της σχολικής χρονιάς που ξεκινά.

Η ΟΛΜΕ συνεδριάζει την Πέμπτη για να εκτελέσει τις αποφάσεις των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας και να οριοθετήσει και να καθορίσει επακριβώς τις δράσεις που σχεδιάζει κατά της κινητικότητας. Στο πλευρό των καθηγητών αναμένεται να βρεθούν και οι δάσκαλοι, οι οποίοι είχαν άκαρπη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας την Τετάρτη. Παράλληλα, η ΟΛΜΕ συντονίζεται με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για μια συνολικότερη απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης.

Την τελική απόφαση για τις απεργίες πάντως θα κληθούν να τις πάρουν οι τοπικές ενώσεις εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ) που θα συνεδριάσουν στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί στις 9 του μήνα η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Την ίδια ώρα, η Διδασκαλική Ομοσμονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) είχε άκαρπη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας την Τετάρτη και προσανατολίζεται κι εκείνη με τη σειρά της σε κινητοποιήσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ), οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι "για να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα που σαρώνει το χώρο της εκπαίδευσης πρέπει να συμπτυχθεί ένα ενιαίο πανεκπαιδευτικό μέτωπο".