Για να γλιτώσουν τη ζέστη, κοιμούνται στο ΙΚΕΑ!

"Μας αρέσουν τα δροσερά έπιπλά σας", φέρονται να λένε οι Κινέζοι στους υπευθύνους των καταστημάτων ΙΚΕΑ.

Η διοίκηση του κεντρικού καταστήματος του Πεκίνου δηλώνει, προς έκπληξη όλων, ότι είναι ευπρόσδεκτοι όσοι Κινέζοι λόγω του καύσωνα έρχονται και κοιμούνται το μεσημέρι πάνω στα έπιπλα της έκθεσής του.

Δεν είναι απόλυτα ξένο το να χρησιμοποιήσει κανείς περισσότερο απ' όσο πρέπει την έκθεση επίπλων, όπως, για παράδειγμα, με το να δοκιμάσει το κρεβάτι, να καθίσει στην καρέκλα ή ακόμη και να το παρακάνει.

Στην Κίνα όμως αυτή η κατάσταση έχει πάρει, σύμφωνα με τη Daily Mail, διαστάσεις... μάστιγας. Μάλιστα, πλέον οι Κινέζοι, παντελώς απελπισμένοι από τις υψηλότατες θερμοκρασίες του Πεκίνου, σε αντιδιαστολή με το δροσερό κτίριο του ΙΚΕΑ που κλιματίζεται επαρκώς κι έτσι μοιάζει σαν... όαση, δεν τηρούν καν τα προσχήματα.

Ο λόγος για τον οποίο επισκέπτονται το κατάστημα είναι καθαρά και μόνο για να κοιμηθούν ξέγνοιαστα, ενώ δεν ενδιαφέρονται καθόλου να αγοράσουν κάτι.

Η νέα τάση συζητήθηκε στα κεντρικά της ΙΚΕΑ και λέγεται ότι η γιγάντια φίρμα βλέπει την υπηρεσία αυτή, η οποία προσφέρεται διά της... πλαγίας οδού. Αυτό που αναδεικνύεται ως προοπτική, με τα "μάτια" της εταιρείας, είναι να επεκταθεί και στην παροχή υπηρεσιών ποιοτικών συνεδριών ύπνου.