Σε θάνατο καταδικάστηκε ο “τζιχαντιστής” μακελάρης αξιωματικός του Τέξας

Σε θάνατο με θανατηφόρα ένεση  καταδικάστηκε σήμερα ο Αμερικανός ταγματάρχης Νιντάλ Χασάν, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για  τη δολοφονία 13 στρατιωτικών και τον τραυματισμό 31 ακόμη στον Νοέμβριο του 2009,  στη στρατιωτική βάση Φορτ Χουντ στο Τέξας.

Ο "τζιχαντιστής" αξιωματικός του Αμερικανικού στρατού, που υπηρετούσε στη βάση ως στρατιωτικός ψυχίατρος, είχε  ομολογήσει ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης, επιδιώκοντας έμεσσα την θανατική ποινή.

Η επίθεση έγινε κατά την διάρκεια που οι ΗΠΑ είχαν εισβάλει στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και ο ταγματάρχης είχε δηλώσει ότι έχει αλλάξει πλευρά στον πόλεμο που, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν κηρύξει οι ΗΠΑ στο Ισλάμ.   

Μάλιστα, σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης, ο 42χρονος Χασάν είπε στους ενόρκους ότι ήθελε να γίνει μάρτυρας.

Σε όλη τη διάρκεια της δίκης ο Χασάν, που εκπροσωπούσε τον εαυτό του, αρνήθηκε να καλέσει μάρτυρες υπεράσπισης, δεν αντέκρουσε κανέναν από τους 89 μάρτυρες κατηγορίας, δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και η μόνη δήλωση που έκανε στους ενόρκους ήταν: "είμαι ο δράστης".

Βάσει του στρατιωτικού νόμου ασκείται αυτόματα έφεση στην απόφαση. Αν επικυρωθεί η καταδίκη του, ο Χασάν θα είναι ο πρώτος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού που εκτελείται από το 1961.