Μεγάλη Βρετανία: Ας περίμενουνε τα ευρήματα των επιθεωρητών

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να εξετάσει τα ευρήματα της ομάδας των επιθεωρητών που δουλεύουν στη Δαμασκό,  προτού υποστηρίξει οποιαδήποτε στρατιωτική δράση στη Συρία, υποστηρίζει το Λονδίνο, σύμφωνα με αντίγραφο της πρότασης που θα υποβληθεί αύριο  στο βρετανικό κοινοβούλιο.

"Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εξετάσει αυτή την ενημέρωση και να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να διασφαλιστεί η λήψη μιας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας η οποία θα υποστηρίζει τη στρατιωτική δράση, προτού αυτή αναληφθεί", αναφέρεται στην πρόταση που θα τεθεί σε συζήτηση αύριο Πέμπτη. 

Εν τω μεταξύ, η ομάδα των ειδικών του ΟΗΕ συνέχισε σήμερα την αποστολή της στις περιοχές όπου καταγγέλλεται ότι έγινε επίθεση με χημικά όπλα, και συνέλεξε δείγματα αίματος, ούρων και μαλλιών από τα θύματα της επίθεσης της 21ης Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό.

Νωρίτερα, ο Μπαν Κι Μουν έκκανε έκκληση για... υπόμονη μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες και να εξεταστούν τα ευρήμτα, ώστε το Συμβούλιο Ασφαλείας να λάβει μια σωστή απόφαση. 

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, η αποστολή των ειδικών απεσταλμένων χρειάζεται τουλάχιστον 4 ημέρες ακόμα, πριν ολοκληρώσει την έρευνα της.